Fürediné Kerekes Katalin

2018. szeptember 05. 13:10

Fürediné Kerekes Katalin1957. január 1-én született Lakiteleken. Az általános iskolát helyben végezte, majd nyomdai szakközépiskolában folytatta tanulmányait Budapesten, ahol kiadványszerkesztőnek tanult. Kiváló eredményű záróvizsgái után nyomdai tevékenységét a Fővárosi Nyomdaipari Vállalatnál kezdte 1975-ben. Később az Offset és Játékkártya Nyomda fényszedő üzemében folytatta.
1986-ban családjával, férjével és kisgyermekével együtt Lakitelekre költözött. A költözést követő évben teljesült gyermekkori vágya: megvásárolta első lovát. Jelenlegi lova, Mandula, ennek a lónak az unokája. Lovait mindig is otthonában tartotta saját gondozásban. A lóval való foglalkozást édesanyjától leste el már gyermekkorában, aki szokatlan módon nő létére lovas fogattal fuvaros volt.
1988-ban a Lakiteleki Népfőiskolán alakult nyomda egyik alapító tagja. Ebben az évben indították a már 30 éve megjelenő Lakiteleki Újság nevű lap szerkesztését, nyomtatását. Emellett elindították a környékbeli helységek lapjait is. 1993-tól a kecskeméti Házinyomda alkalmazta kiadványszerkesztőként, ahol változatos nyomdai munkát volt alkalma gyakorolni. 2004-ben lépett a Videopix Repró Stúdió alkalmazásába. 8 évig szerkesztette a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudomány című folyóiratát, a Hadifogoly Híradót, a Kerekegyházi Újságot valamint a Zöldségfejlesztési Kutató Intézet teljes körű nyomdai munkáit. Itt készültek az OPSZ Lovas Tagozat részére az első plakátok, szórólapok, tanúsítványok is.
A 2012-ben megalakult Lovas Tagozatot egy évig pártoló tagként segítette. 2013 óta lovas polgárőrként tevékenykedik a szervezetben, rendszeresen segíti az Országos Polgárőr Lovas Szemléket, oktatási eseményeket háttérmunkájával. A lovas szolgálatokban mind nyeregben, mind fogattal helyt áll. Évek óta a lakiteleki Szabó Mihály Polgárőr Egyesület legaktívabb lovas járőre.