Halason volt az ifjú polgárőrök találkozója

2018. március 31. 12:50
Halason volt az ifjú polgárőrök találkozója

Közel másfélszáz ifjú polgárőr vendégeskedett március 28-29 között Kiskunhalason, a tagozat országos találkozóján. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a rangos esemény házigazdája, a diákokat egész napos sportprogramok várták, de részt vettek hadisír gondozásban és a rendőrökkel együtt, tanyán élő idős embereknek is segítettek.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája úttörő szerepet vállalt az ifjú polgárőr mozgalom fejlesztésében, megalakításában. Nem véletlen, hogy az Ifjú Polgárőr tagozat országos találkozóját éppen a halasi intézményben rendezték.
Bán Gábor köszönti az ifjú polgárőröket KiskunhalasonA rendezvény ünnepélyes megnyitóján Bányai Gábor, Kiskunhalas és körzete országgyűlési képviselője elmondta, hogy fontos szerepe van az önkéntességnek a polgárőrségnél. Kiemelte, hogy a szervezet sokat segít a rendőrségnek a közbiztonság megőrzésében. Horváth Róbert, az Országos Polgárőr Szövetség ifjúsági, sport és karitatív alelnöke szerint a fiatalok lesznek majd azok, akiknek átadhatják majd a stafétabotot. A mozgalom építésében Kiskunhalas élen jár - fogalmazott az alelnök. Az Ifjú Polgárőr tagozat elnöke, Bán Gábor azt mondta,, hogy 3-4 havonta rendszeresek az ilyen találkozók, amelyen a sport mellett a szakmai képzés is szerepet kap.
A közel másfél napos programsorozat során sportversenyeken vehetnek részt a fiatalok, kezdésként mindjárt Mamlecz Adri és a Zumbarinák mozgatták át a résztvevőket. A nap folyamán hadisír-gondozásból is kivették a részüket az ifjú polgárőrök. Kora délután pedig a Kiskunhalas környéki tanyákat járták a felnőtt polgárőrök, mezőőrök és rendőrök társaságában. Volt, ahol a takarításban, volt, ahol a favágásban és fahordásban segédkeztek.

(forrás: Jáger Levente)