Lovasok biztosították a szüreti felvonulást

2018. október 23. 23:08
Lovasok biztosították a szüreti felvonulást

2018. október 6-án, a Szabó Mihály Polgárőr Egyesület gépkocsizó, kerékpáros, gyalogos és lovas polgárőrei, kecskeméti, helvéciai és cserkeszőlői lovas polgárőr kollégák segítségével, példaértékű együttműködéssel biztosították a lakiteleki szüreti felvonulást.

Amíg lovas fogatokon jókedvvel énekeltek a résztvevők, a megállóhelyeken ropták a hagyományőrző táncokat, felidézték a régi idők szüreteinek ünnepét, és invitálták az esti táncos mulatságra a lakosokat, addig a polgárőrség a menet zavartalan haladását biztosította.

A járőrvezetői I. szintű képzettséggel rendelkező lovas polgárőrök nemcsak felvezették és zárták a sort, de ügyeltek arra is, hogy megfelelő iramban tartsák együtt a lovas menetet. Nehézség szokott okozni ugyanis a sor széthúzódása, aminek következtében a hátsó fogatok, nyergesek már vágtáznak az aszfalton, hogy beérjék a menetet, ami jelentős balesetveszélyt hordoz magában. A lovas polgárőrök jól szerepeltek a gyalogos, kerékpáros és gépkocsizó szolgálattal összehangoltan a menet két oldalán a köztes oldalutcák lezárásában is.