Intézkedéstechnikai képzés Baranyában

2019. március 28. 14:12
Intézkedéstechnikai képzés Baranyában
2019. március 23-án a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egyik oktatótermében tarott intézkedéstaktikai képzést Szilágyi Omer rendőr főtörzszászlós, rendőrségi tanácsos, a Pécsi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka, aki egyben a Nagykozári Polgárőr Egyesületnek is a tagja.
Baranya Megyéből 38 fő polgárőr vett részt az oktatáson, hogy elsajátítsa azokat a mozdulatokat és intézkedési gyakorlatokat, amelyet a szolgálat alatt hatékonyan alkalmazni tudnak majd. A képzésen a polgárőrök megtanulhatták a különböző törvények, határozatokat, a polgárőri szolgálattal szemben támasztott követelményeket, a polgárőr szolgálati felszerelésekre illetve kényszerítő eszközre vonatkozó szabályokat. Megismerhették a polgárőri szolgálatellátás alapvető taktikáit, a nyilvános illetve zárthelyen végrehajtható eljárásokat, a kényszerítő eszközök alkalmazásának feltételeit, módszereit.
Az oktatásban Szilágyi Omer rendőr főtörzszászlós, rendőrségi tanácsos mellett részt vett Varga Zsolt rendőr őrnagy a Szentlőrinci Rendőrőrs parancsnoka, Fuksa Ágnes a Nagykozári Polgárőr Egyesület elnöke, valamint Schömberger Tamás a Nagykozári Polgárőr Egyesület tagja.