Mohácsi Busójárás rendőri, polgárőri biztosítással

2019. március 12. 22:07
Mohácsi Busójárás rendőri, polgárőri biztosítással

2019. február 28-tól március 05-ig tartott a Mohácsi Busójárás programsorozata, melyre az idei évben is nagy érdeklődés volt.

28-án kis farsanggal kezdődött a mulatság, amire már ekkor is nagy tömeggel kellett számolni. Mohács Széchenyi téren különböző programok, fellépések voltak. Ebből is kiemelt volt az úgynevezett Busó futás a város általános iskolásai részére. Mohácsi polgárőrök 5 fővel biztosították a rendezvényt. A főbb események március 02-án, 03-án zajlottak.Busójárás biztosítása Szombaton Busó lakodalmas felvonulásának biztosítására került sor, közösen rendőrök, polgárőrök részvételével. A felvonulás érintette a város belterületét közel 2 órás időtartamra tehető. Számtalan érdeklődő, jelenlevő, karneváli hangulattal zajlott. Március 03-án vasárnap, amely közel 2 ezer busó felvonulását jelentette, különböző feldíszített farsangi hangulatot keltő járművekkel. A biztosítás szempontjából különösen nagy felkészülést igényelt és odafigyelést a tömegben a szolgálat ellátása kiemelten a busó csoportok vonulásának útvonalán. A farsang befejezése március 05-én, amely szintén nagy érdeklődés közepette zajlott a több száz busó felvonulásával, aminek biztosítását rendőrséggel közösen mohácsi, bólyi polgárőrök látták el.
Süllős István, a Mohács Polgárőr Egyesület elnöke a fentieken túl azt is közölte, hogy az önzetlen és példamutató szolgálatok ellátásának eredményeként bűnügyi valamint közbiztonság vonatkozásában rendkívüli esemény nem történt.