20 éves a Hunyai Polgárőrség

2018. január 08. 17:40
20 éves a Hunyai Polgárőrség

A település Művelődési Házában tartotta megalakulásának 20. évfordulóját január 6-án, a Hunya Község Polgárőr Egyesület, ahol az is elhangzott: Példaértékű a Polgárőrség, és a társszervek közötti összefogás.

 

Az ünnepi rendezvényt megtisztelte jelenlétével Hegedűs Roland, Hunya község polgármestere, Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke, Tusják Tamás a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnökség tagja, a Szarvasi Polgárőr Egyesület elnöke, Soczó Roland rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott, valamint a szomszédos települések polgárőr egyesületek képviselői. Várkonyi Zsigmondné, a Hunya Község Polgárőr Egyesület elnöke köszöntötte a részvevőket, majd röviden ismertette a 20 éve működő Hunya Község Polgárőr Egyesület történetét. Gyarmati Sándor köszöntőjében az elismerés hangján szólt az egyesületről. Példaértékű a Polgárőrség, a Rendőrség és az Önkormányzat összefogása a település biztonsága érdekében.
Gyarmati Sándor köszönti a hunyai polgárőröketA Rendőrséggel karöltve kiváló eredményeket értek el a hunyai polgárőrök – mondta Gyarmati Sándor, aki külön köszönetet mondott a polgárőrök családjának, akik támogatják az önzetlen, szabadidőben végzett munkát. Jövőre vonatkozóan kinyilvánította: bízik abban, hogy a hunyai polgárőrök munkája töretlen marad, tenni fogják a dolgukat a polgárok védelme és biztonságérzete érdekében.
Hegedűs Roland a település polgármestere – aki maga is polgárőr - többek között azt emelte ki, büszke arra, hogy nyugalom, rend van a községben, amit nagymértékben köszönhetnek polgárőröknek is, akik szabadidejükben végzik áldozatos tevékenységüket. Az önkormányzat és a lakosság nagy tisztelettel tekint rájuk, és támogatják is őket.  Köszönettel tartozunk az alapító polgárőröknek, az aktív tagoknak is, akik a sok-sok akadály, gátló tényező ellenére hittek a polgárőrség eszméjében és településünkön is megvalósították, önzetlen munkájukkal hozzájárulnak a mindennapjaink biztonságához – fejezte be köszöntőjét Hegedűs Roland.
Ezután Várkonyi Zsigmondné a polgárőr mozgalomban végzett munkájuk elismeréseként huszonegy polgárőrnek emléklapot és ajándékot adott át.