25 éves magyarbánhegyesi Polgárőrség

2019. február 22. 13:35
25 éves magyarbánhegyesi Polgárőrség

2019. február 16-án ünnepelte 25 éves évfordulóját a Magyarbánhegyesi Polgárőr Egyesület.

A bensőséges ünnepségen részt vett mások mellett Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke, Nagy Lajos rendőr ezredes, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vezetője, Németh László Robert rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott, Fajó János Magyarbánhegyes alpolgármestere, Fabisz Ákos római katolikus plébános, valamint a BMPSZ elnökség tagjai és a szomszédos települések Polgárőr Egyesületeinek elnökei is.
Rátódi István, az egyesület elnöke rövid tájékoztatást adott az egyesület megalakulásáról, az eltelt évekről, milyen fejlődésen ment át a település polgárőr egyesülete, majd az emléklapokat adott át.
Gyarmati Sándor beszédében méltatta az egyesület tevékenységét, fejlődését, mely példaértékű. Rámutatott, hogy csak közösen a rendőrséggel és az önkormányzattal lehet egy biztonságos települést létrehozni.  A jövőre vonatkozóan kinyilvánította, bízik abban, hogy a magyarbánhegyesi polgárőrök munkája töretlen lesz, tenni fogják a dolgukat a bűnmegelőzés, a polgárok védelme és biztonságérzete érdekében.
Elismerést ad át Gyarmati Sándor, a BMPSZ elnöke MagyarbánhegyesenKiemelkedő polgárőri tevékenységért 1 fő a Polgárőr Érdemkereszt Ezüst fokozatát, 2 fő pedig a Bronz fokozatát vehette át. Megható és példaértékű volt az ünnepség azon része, amikor Bacsa Ferenc József elhunyt polgárőr özvegye átvette a posztumusz Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát a BMPSZ elnökétől.
Nagy Lajos rendőr ezredes elismeréssel szólt a tagság önkéntes bűnmegelőző munkájáról, melyet Magyarbánhegyes közbiztonságának érdekében végeznek. Kiemelte, hogy a köszönet a polgárőrök családjainak is jár, hiszen nagyon fontos támogató erő a megértő, jó családi háttér. Elmondta, hogy az egyesület tagjait felkészültségük és tenni akarásuk miatt nem csak polgárőrnek, hanem teljes értékű járőrtársnak tekintik a rendőrök. Köszönetet mondott az egyesületnek az elmúlt évek alatti tevékenységért és a 25 éves fennállás alkalmával Emléklapot adott át. Fajó János alpolgármester is köszönetet mondott a polgárőrök munkájáért és biztosította a tagságot arról, hogy a továbbiakban is bírják a település támogatását anyagilag és erkölcsileg is. Fabisz Ákos plébános pedig imát mondott a polgárőrökért.
Az ünnepség ezt követően egy kellemes vacsorával és kötetlen beszélgetéssel zárult.

(Fotó: Budai Ernő Zsolt)