Disznótor és bűnmegelőzési felvilágosítás Kötegyánban

2018. november 23. 21:38
Disznótor és bűnmegelőzési felvilágosítás Kötegyánban
Első alkalommal rendezték meg a ”Hagyományőrző Disznótor” elnevezésű gasztronómiai programot 2018. november 16-án, Kötegyánban, melyre meghívták a Békés Megyei Polgárőr Szövetség elnökét.

A rendezvényt azzal a céllal hívták életre, hogy az általános iskolások egy családias rendezvény keretében ismerjék, és őrizzék meg a vidék legszebb gasztronómiai hagyományát. A disznóvágási bemutató mellet a fiatalok az OPSZ által meghírdetett Család-, Gyerek- és Ifjúságvédelmi program keretén belül a rendőrség segítségével bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági ismereteket is szereztek.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Kis Péter rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, megyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Gyarmati Sándor Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke. Délben illetve délután minden gyermek és szülei megkóstolták a szokás szerint ilyenkor készített finom sült húst, kolbászt, hurkát és az elmaradhatatlan toroskáposztát. A program helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Kötegyán Polgárőrség szervezésében valósult meg.
Nemes János Kötegyán polgármestere elmondta: Példaértékű a két szervezet összefogása ami a kezdeményezést övezi, hiszen a településen komoly tradíció vannak a disznóvágásoknak, amelyet nem akarnak, hogy a feledésbe vesszen.