Határvédelmi polgárőrök szakmai fóruma Békésen

2017. június 14. 19:22
Határvédelmi polgárőrök szakmai fóruma Békésen
Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Polgárőr Tagozatának szervezésében 2017. június 09-én Békésen tartottak szakmai fórumot. 

A szakmai fórumot Turcsán István, a Határvédelmi Polgárőr Tagozat elnökségének, Békés megyei tagja, a Mezőhegyesi Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület elnöke szervezte. Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke köszöntötte a Fórum résztvevőit, majd átadta a szót a Határvédelmi Polgárőr tagozat elnökének.
Csorba Sándor elnök mutatta be az OPSZ Határvédelmi Polgárőr Tagozatának működését, célját, feladatát. Ismertette a határvédelmi polgárőrök alap-és kiegészítő feladatainak végrehajtását. Beszédes Miklós c. r. alezredes a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályának osztályvezető helyettese a megye migrációs helyzetéről adott tájékoztatást és ismertette ebből következett feladatokat, a határrendészettel való együttműködést, a közös és önálló szolgálatellátás tapasztalatait. Kiemelte a Polgárőrség fontos szerepét, hiszen a polgárőrök eddig is nagy segítséget nyújtottak a határvédelem és a mélységi területen való szolgálat ellátáshoz. Megköszönte a polgárőrök eddig végzett munkáját, melyez az ország védelmében és a lakosság biztonsága érdekében végeztek. 

Hozzászólások, kérdések következtek, melyekre mindenki kielégítő választ kapott. Zárszóként Csorba Sándor Határvédelmi Polgárőr Tagozat elnöke foglalta össze a fórumon elhangzottakat, majd Battancs Erika a Határvédelmi Tagozat titkára átadta a Fórum részt vevőinek a “Határvédelmi Polgárőr” feliratú karjelzéseket.