Közgyűlés a Békési Polgárőrségnél

2019. március 18. 19:33
Közgyűlés a Békési Polgárőrségnél

A Békési Polgárőrség KHSZ 2019. március. 14-én tartotta évzáró Közgyűlését, melyen megjelent Ladányi Zoltán rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, Békés Város Rendőrkapitánya, Izsó Gábor, Békés város polgármestere, Lipták István a Békés Megyei Polgárőr Szövetség Felügyelő Bizottságának elnöke, Tarkovács István a Békési Kisgazdakör elnöke és Takács János a Békési Szabadidős és Sportjáték Klub ügyvezető elnöke.

Gyarmati Sándor az egyesület elnöke részletesen beszámolt a Polgárőrség 2018. évi tevékenységéről, elért eredményeiről. Mint mondta, a rendőrséggel, az önkormányzattal, a társszervekkel és a lakossággal nagyon jó a kapcsolatuk - hiszen a polgárőrök mindenütt ott vannak. „Célunk továbbra is a bűnmegelőzés és a lakosság szubjektív biztonság érzetének nagyobb növelése.” Az elnöki beszámoló után a pénzügyi és a felügyelő bizottsági beszámolók következtek.
Izsó GáborA hozzászólások sorát Izsó Gábor nyitotta meg. Elmondta, hogy az Önkormányzat nagyra értékeli a Polgárőrség tevékenységét. Örömét fejezte ki, hogy Békés város területén egy jól szervezet közösség dolgozik az ott élők érdekében. A lakosság nevében is megköszönte azt a munkát, melyet a polgárőrök a városért végeztek. Ladányi Zoltán rendőr ezredesLadányi Zoltán rendőr ezredes a hozzászólásában elmondta: "A héten volt az évzáró 2018. évi értékelő értekezletünk a megyei és a városi kapitányságunk munkájáról. Büszkén mondhatom, hogy a Békés megyei főkapitányság az országban az összes rendvédelmi szerv között az első lett. Itt kell megjegyeznem, hogy ezt az eredményt polgárőrök nélkül nem tudtuk volna elérni." A főkapitány megköszönte a polgárőrök, önzetlen áldozatos munkáját, majd megerősítette: A Rendőrség a jövőben is számít a polgárőrök munkájára.
Lipták István a hozzászólásában kiemelte, az évközben tartott ellenőrzések és a beszámolókból alapján a Békési Polgárőrség példaértékű gazdálkodást végzett 2018. évben. Takács János is megköszönte a polgárőrök önzetlen munkáját, melyet a kosárlabda mérkőzések lebonyolítása érdekében végeznek, majd elismerő oklevelet adott át Gyarmati Sándornak.