Már készülnek a lovas polgárőrök (+ fotók)

2018. augusztus 24. 12:58
Már készülnek a lovas polgárőrök (+ fotók)
Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozata meghívást kapott idén is a Nemzetközi Rendőr Lovasversenyre, amely szeptember 23-án kerül megrendezésre Mezőhegyesen. A lovas polgárőreink ezért edzőtáborba vonultak, hogy szakemberek segítségével és támogatásával felkészüljenek a szereplésre.

A felkészülés jegyében a Tagozat a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-nél augusztus 13-15-e között lovas polgárőr felkészítő edzőtábort tartott meghívásos alapon. 7 polgárőr lovas 8 lóval, valamint vendégként 4 rendőr lovas lóval kapott meghívást az oktatásra. A polgárőrség kötelékéből végül 5 lovas jelent meg lovával, valamint 2 földi segítő, a rendőrség részéről pedig 3 rendőr lovas és ló kapcsolódott be a programba.
- Fárasztó, tanulságos és igen tartalmas volt ez a három nap – mondja dr. Rácz Adrienn, a Lovas Tagozat elnöke. - A Seniorok a Magyar Lovassportokért tagjai, Sallay Sándor lovaglótanár és Tuska Pál szakedző vezénylete alatt folytak reggel és este az edzések, napközben pedig az elméleti órák. A lovasoknak egy nem mindennapi "tárlatvezetésben" is részük volt, ugyanis a régi méntelepet Sallay Sándor vezetésével és kommentálásával ismerhették meg, aki a `60-as években lófelügyelőként dolgozott itt, többek között ő lovagolta be a legendás Ramzes Juniort Machanszky Gyula és Magyar Imre edzők szakmai irányítása alatt.

Az oktatás zárónapjára összeállt a csapat, ők fogják képviselni az OPSZ Lovas Tagozatát a IV. Nemzetközi Rendőr Lovasversenyen szeptember 23-án:

  • Drabant Zoltán / Zsargon (Lajosmizsei Polgárőr Egyesület)
  • Drahos József / Robi (Alszószéktó – Kisfái – Matkó Polgárőr Egyesület)
  • Osztermann Zita / Szikra (Arlói Polgárőr Egyesület)
  • Pénzes Gábor / Kasgar (Diósdi Polgárőr Egyesület)

Az előző évek tapasztalata alapján a verseny idén is rendkívül látványosnak és izgalmasnak ígérkezik, ajánljuk mindenki figyelmébe, aki szeretne egy szép őszi programot, egy kis kikapcsolódást.

 További képek itt, illetve a Fotóalbumban
 További képek itt, illetve a Fotóalbumban