XVIII. Békés Megyei Polgárőr Nap (+ fotók)

2018. július 23. 19:44
XVIII. Békés Megyei Polgárőr Nap (+ fotók)
Kellemes időben, mintegy ezerötszáz önkéntes bűnmegelőző és családtagja látogatott el július 21-én Kétegyházára, a Békés Megyei Polgárőr Napra.

A megjelenteket Kalcsó Istvánné a település polgármestere köszöntötte. Kiemelte a település polgárőreinek nagy szerepe van abban, hogy a lakosság biztonságban, nyugalomban töltheti napjait. Köszönet érte a megye valamennyi polgárőrének, hiszen a Polgárőrség egy nagycsalád.Dr. Túrós András mond beszédet a Békés Megyei Polgárőr Napon Ünnepi beszédében dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke köszönetet mondott a BMPSZ vezetésének, és minden polgárőrnek azért, hogy olyan egységet sikerült létrehozni és működteti Békés megyében, amely az Országos Polgárőrségnek nagyon fontos tartópillére. A megyei polgárőrök munkájukkal példát mutatnak a többi megye polgárőreinek is. 2017-ben, Békéscsabán, a szakképzési centrumban zászlót bontó Ifjúsági Polgárőr Bázis példaértékű.
A rendezvényen jelen volt dr. Takács Árpád kormánymegbízott, aki az elismerés hangján szólt a polgárőrség tevékenységéről, hiszen mindannyian egy biztonságos országban, településen szeretnék élni, mely megvalósításában a polgárőrségnek nagy szerepe van. Magyarország kormánya stratégiai partnerségben van az Országos Polgárőr Szövetséggel.
Dr. Kovács József országgyűlési képviselő beszédében méltatta az önkéntesség szerepét, melyben a polgárőrök példát mutatnak. Zala Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke köszönetét fejezte ki minden polgárőrnek, hogy a saját szabadidejükkel a közösséget szolgálják.

Dr Túrós András ad át elismerést Czecher Péter rendőr ezredesnekAz ünnepségen elismeréseket adtak át az arra érdemeseknek. Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozatát kapta Czecher Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, Orosháza Rendőrkapitánya; Kalcsó Istvánné, Kétegyháza Nagyközség polgármestere; Jakab András, Medgyesbodzás Községi Polgárőri Egyesület elnöke. A kitüntetés ezüst és bronz fokozatát 2-2 polgárőr vehette át. Többen kaptak elismerést, jutalmat a Békés Megyei Kormányhivataltól, Békés Megyei Rendőr Főkapitányságtól, Békés Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóságtól, Magyar Posta Kelet-magyarországi Területi Igazgatóság Biztonsági Osztályától, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségétől és az Önkormányzatoktól.

Ünnepséget követően dr. Túrós András, Gyarmati Sándor megyei elnök kíséretében több egyesület sátrát kereste fel. A színpadon közben kulturális programok zajlottak. Az érdeklődők megtekinthették a rendvédelmi szervek bemutatóit is. Kezdetét vette a kötetlen baráti beszélgetés és a szórakozás.

(Virág István)

További képek itt, illetve a Fotóalbumban
További képek itt, illetve a Fotóalbumban