Együttműködés a polgárőrök és a vadászok között

2017. május 18. 22:12
Együttműködés a polgárőrök és a vadászok között
Május 12 és 14 között, immáron 19. alkalommal került megrendezésre Putnokon a Gömör Expo. Az esemény a térségi és határon túli cégeknek és szervezeteknek kínál bemutatkozási lehetőséget, s mint minden évben, idén is nagy sikert aratott a vadászkiállítás.

A rendezvény lehetőséget add a hagyományok felelevenítésére, a kapcsolatok építésére és a jövőbeni együttműködések kialakítására. Az elmúlt években már többször is együttműködtek a polgárőrök, a vadászok és a rendőrök, s most ezt egy együttműködési megállapodással meg is erősítették.
A Polgárőrség részéről az Észak-borsodi Bánya vidék Bűnmegelőzési és Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület (É. B. B. K.) elnöke Tóth János és az Edelényi Vadásztársaság elnöke Csordás Zoltán között került aláírásra.
A polgárőrök segítik és támogatják a Vadásztársaság bűnmegelőzési és vagyonvédelmi és vadgazdálkodási tevékenységét. A Vadásztársaság számít a polgárőrökre, ha figyelő és jelzőszolgálatot látnak el a külterületeken, rendkívüli eseményeknél a helyszín biztosításában és igény esetén a közös szolgálati tevékenységet ellátva, bevonva az illetékes helyi mezőőrt is.
A Vadásztársaság vállalja, hogy a polgárőröket felkészíti és oktatásban részesíti, közös szolgálatokat, bejárásokat szerveznek. A polgárőr egyesületek járási rendezvényeihez anyagiakba, természetbeni támogatással hozzájárul.
Az együttműködő felek közösen vállalták, hogy a törvényesség, az önállóság, az egymás kölcsönös elismerése és tiszteletben tartása, a pártsemlegesség alapelveinek figyelembe vételével végzik.