Újabb polgárőr autóval erősödik B.A.Z. megye

2019. július 04. 21:25
Újabb polgárőr autóval erősödik B.A.Z. megye
Tizenöt fővel alakult meg nemrégiben a Tomor Község Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület, így újabb kis településen működő polgárőr egyesülettel erősödik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség. Az OPSZ elnöke egy szolgálati autó átadásával erősíti az önkéntesek szolgálatát.

Az átadó eseményen megjelent dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Szilvai József Attila a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Csóra György a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Soltész András r. alezredes az Edelényi Rendőrkapitányság rendőrkapitánya, Dudás Péter a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség szakmai alelnöke, Szilvai Attila Tomor polgármestere, Szabó László az Edelényi és Tóth János a Kazincbarcikai járás koordinátora.
Szilvai József (balról) tájékoztatja az egyesület terveiről dr. Túrós Andrást (jobbról)Dr. Túrós András beszédében kiemelte, hogy újabb kis településen alakult meg a polgárőr egyesület, ami már rövid időn belül a második Borsod megyében. Elmondta azt is, hogy a polgárőrség azért sikeres Magyarországon, a településeken, mert a polgárőrök sikeressé teszik. A sikeresség a folyamatos közterületi szolgálatokban és a karitatív tevékenységben nyilvánul meg. Majd dr. Túrós András átadta a polgárőr autót a Tomor Község Közbiztonságáért Polgárőr Egyesületnek, miközben kiemelte, hogy az autó mindennel felszerelt, ami a mindennapi szolgálatellátáshoz szükséges.
Csóra György miután megköszönte az OPSZ elnökének a támogatást kinyilvánította, hogy a legfontosabb értékmérés a lakosság véleménye, illetve hogy az együttműködési szerződések alapján a „rendőrség - polgárőrség - önkormányzat” hármas jól működjön.
Csóra a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség nevében egy számítógépet adott át az újonnan alakult egyesületnek.
Soltész András r. alezredes gratulált az egyesületnek az új autóért és elmondta, hogy a kapitányság területén működő polgárőr egyesületekkel sikeresen együttműködnek. Legyen szó munkakapcsolatról, vagy személyes magán kapcsolatról, az együttműködésnek köszönhetően a közbiztonság is példásnak mondható.

Az ünnepség végén Szilvai József egyesületi elnök a polgárőr társakkal közösen kipróbálták az új szolgálati autót, s már tervezték is az első szolgálati napokat.

Forrás: Hladon Sándor