Összevont akció Óbuda-Békásmegyeren

2019. március 29. 14:22
Összevont akció Óbuda-Békásmegyeren
A békásmegyeri lomtalanítás harmadik napjának estéjére időzítve - egyeztetve a helyi rendőrőrs parancsnokával és Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete igazgatójával - a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület fokozott járőrszolgálatot szervezett.

Az akcióban hat fővel és négy gépkocsival az Angyalföldi Polgárőr Szervezet, a Katasztrófavédelmi Polgárőrség, az Újbudai Polgárőr Egyesület és az Újpesti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület polgárőrei vettek részt. Békásmegyeri polgárőrök szolgálat közbenAz Óbudai Polgárőrség tíz tagja jelentkezett szolgálatra két gépkocsival és két robogóval. 18-án ezen egyesületek polgárőrei ellenőrizték a XIII. kerület lomtalanítással érintett területeit.
Az eligazítást követően a hat gépkocsi a helyi és vendég polgárőrökből kialakított vegyes összetételű járőrökkel, valamint a III. kerületiek motorosai a részükre meghatározott menetvonalon hajtották végre szolgálatukat. A rendelkezésre álló kettő rendszámfelismerő készülékkel 238 gépjárművet ellenőriztek. A fellelt forgalmi rendszám nélküli gépkocsikról tájékoztatták a Térfigyelő Központ diszpécserét. A szolgálat ideje alatt egy alkalommal volt szükség rendőri intézkedésre.

A 18 órakor kezdett és 22 óra után befejezett akció szinte csak pozitív tapasztalatait összegezve a résztvevők úgy döntöttek, hogy a későbbiekben is végre fognak hajtani hasonló szolgálatokat.