Értékelték a közös munkát

2019. február 28. 22:00
Értékelték a közös munkát
A Szegedi és Mórahalmi járásban lévő Polgárőr Egyesületek elnökeivel tartott megbeszélést Szilassi-Horváth Jenő rendőr ezredes a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott megyei rendőrfőkapitány-helyettese és Virág János rendőr alezredes a Szegedi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályvezetője február 27-én a főkapitányság tanácstermében.
Virág János rendőr alezredes köszöntötte a megjelenteket, majd értékelte és bemutatta a 2018. évi közös munka eredményeit, a bekövetkezett változásokat. Hangsúlyozta, hogy a polgárőrökkel a kapcsolat nagyon jó, és a kérésnek megfelelően mindig rendelkezésre álltak, ha szükség volt rájuk a közrend megóvása érdekében. Rengeteg rendezvény biztosításában vettek részt a polgárőrök. Szívesen vesznek minden segítséget, ha a polgárőrök segíteni akarnak, tiszteletben tartva az önkéntes munka jelentőségét. Virág János és Batiz IstvánSzilassi-Horváth Jenő rendőr ezredes a megbeszélésen felvázolta az elképzeléseit az elkövetkező időszak rendőri munkájáról, valamint arról is beszélt, hogy a közrend és a közbiztonság megóvása érdekében milyen kapcsolatot kíván létrehozni a polgárőr egyesületekkel. Végül megköszönte a Polgárőrség segítségét, amit a Rendőrségnek nyújtottak.
Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elnök a polgárőrség nevében gratulált a főkapitány-helyettesnek a kinevezéséhez. Kérést fogalmazott meg a főkapitányság felé egy közös vezetői értekezlet megtartására, ahol a megyei szövetség elnöksége és a járási koordinátorok valamint a felügyelőbizottság tagjai vennének részt.

A polgárőr vezetők a megbeszélés végén kötetlen formában kérdezhettek a rendőrség munkatársaitól.