Formálódik a Határvédelmi Tagozat

2017. február 27. 19:07
Formálódik a Határvédelmi Tagozat
Ülésezett a Polgárőr Határvédelmi Tagozat vezetése, ahol a munkájuk mihamarabbi elindítása érdekében fajsúlyos témákról tárgyaltak.

A tagozat vezetőségi tagjai a február 24-i ülésen az első napirendként megtárgyalták az ez évi munkatervüket, illetve a különböző határidős feladatokat. Döntöttek arról, hogy az OPSZ felé milyen alapszabály módosító indítványt tesznek, mely szervezeteket keresnek fel együttműködési szándékukat kinyilvánítandó. Javaslatot fogalmaztak meg az OPSZ Szolgálati szabályzatának kiegészítésére, hogy szerepeljen benne a határvédelmi tevékenységről szóló pontok is.
Határvédelmi polgárőrök évi képzési tervénél javaslatot tettek egy nagy fórum megszervezésére, ahol a részvevők megbeszélhetik majd a tapasztalatokat, átadhatják tudásukat. Terveznek majd speciális felkészítést is a határvédelmi polgárőrök számára. A kommunikációra is nagy figyelmet akarnak fordítani, így létre hoznak majd egy hírláncot, hírt adnak majd a Polgárőr Magazinnak, létre hoznak majd egy külön facebook profilt, hogy ezzel is szélesítsék a tájékoztatást.