Húsvéti akcióban a szentesi polgárőrök

2017. április 19. 20:46
Húsvéti akcióban a szentesi polgárőrök
A húsvéti ünnepek alatt a biztonságra és a közlekedésre is figyeltek a polgárőrök.

Az ünnepek alatt kiemelt figyelő-járőr szolgálatot teljesítettek a szentesi polgárőrök a város bel- és külterületén, illetve a települést övező tanyavilágban. Az ünnepek alatt sokan elutaztak,  ezért fokozottan figyeltek a polgárőrök az üresen maradt lakóingatlanokra az állandó szolgálat megszervezésével is.
A Szentesi Rendőrkapitányság és a helyi polgárőr egyesület közös közlekedésrendészeti ellenőrzést is tartott 2017. április 14-a és 17-e között Szentesen. Az egyenruhások és a polgárőrök ellenőrzésének célja a közlekedésbiztonság javítása, fenntartása, az ittas vezetők kiszűrése, valamint a közterületen elkövetett bűncselekmények és szabálysértések megelőzése volt.
A közös akció során a polgárőrök a rendszámfelismerő készülékkel is segítettek, amely képes beazonosítani a közeledő, illetve a távolodó gépjárműveket. A berendezés azonnal jelzi, ha például lejárt a műszaki vizsgája, kivonták a járművet a forgalomból, lopott, vagy nem került befizetésre a kötelező felelősség biztosítása. A teljesen automata készülék több esetben is riasztott, a szükséges intézkedéseket a közös járőrszolgálatok megtették – adta hírül Magyari Béla, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének sajtóreferense.