Polgárőrök a bűnmegelőzési fesztiválon

2017. szeptember 11. 21:20
Polgárőrök a bűnmegelőzési fesztiválon
Bűnügyi helyszínelő sátor, vagyonvédelmi információs pont és pályaválasztási stand is várta az érdeklődőket szombaton, az első Dél-alföldi Regionális Bűnmegelőzési Fesztiválon, Szegeden a Zápor- tónál. A Szegedi Rendőrkapitányság és az ÁGOTA Alapítvány által, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával 2017. szeptember 9-én tartották meg a rendezvényt.

A programon a Rendőrség mellett a Polgárőrség is megmutatta magát, és emellett közösen végezték feladataikat. Az alsóvárosi, belvárosi és a tarjáni polgárőr egyesületek tagjai reggeltől kora estig álltak a gyerekek rendelkezésére. A közösségi napon mintegy háromezer érdeklődő látogatott ki a rendezvényre. A rendezvény segítésében szerepet vállaló polgárőrök nagy része a fiatalabb korosztályból került ki, ezzel is példát mutatva a felnövő ifjú generációnak, hogy mennyire fontos a civil bűnmegelőzés.
A nap érdekessége volt, hogy a rendezvényen végig segített Szabadi Diána alsóvárosi polgárőr, aki civilben szépségkirálynő, a 2014. Magyarországi Siketek Szépe címet tudhatja magának. Diána hallássérültként nagyon fontosnak tartja az esélyegyenlőséget, ezért főleg a sérült gyermekekkel foglalkozott a nap folyamán - közölte Sándor János, a Szeged Alsóváros Polgárőr Egyesület elnöke.