Polgárőrök segítették a tűzoltást

2019. február 24. 22:14
Polgárőrök segítették a tűzoltást
Mórahalom mellett, nem messze az államhatártól, közel 5 hektáron égett a nádas. Az oltást a polgárőrök is segítették.
2019.02.21-én nem sokkal 12 óra után érkezett a bejelentés helyi a polgárőrséghez, hogy Mórahalom külterületen közel az államhatárhoz valami ég. Sárközi László az egyesület elnöke valamint a Mórahalmi Önkormányzati Rendészet munkatársa haladéktalanul elindultak a jelzett terület irányába. Közben telefonon a Mórahalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel felvették a kapcsolatot.
A tűzoltó egyesület parancsnoka elmondta, hogy a bejelentés valós, nagy területen ég egy gazos, nádas, fás terület.
Polgárőrség a helyszínre érkezett ahol az Önkéntes Tűzoltókon kívül a Szegedi hívatásos tűzoltók valamint a Rendőrség járőrei is jelen voltak. Tűzoltók kérésének megfelelően a Polgárőrség elindult Röszke irányába, hogy a vízszállító tűzoltó gépkocsit a helyszínre tudja majd felvezetni.
Egy ingatlan volt veszélyben ahol személy/személyek nem tartózkodtak. Tűzoltók sikeresen megvédtek az ingatlant ez állttal az ingatlanban anyagi kár nem keletkezett. Emberi valamint állati élet nem volt veszélyben.
A tűz oka egyelőre ismeretlen okokból keletkezett, ami közel 4 – 5 hektáron terült szét. A társszervek vezetői megköszönték a Polgárőrségnek és az Önkormányzati rendészetnek a helyszínen nyújtott segítséget.