Sikeres volt az összefogás

2019. március 14. 11:03
Sikeres volt az összefogás
Égett a tarló március 12-én az egyik mórahalmi tanya mellett, ami emberéletet is veszélyeztetett. Tűzoltók és polgárőrök együtt oltották a tüzet.
Hivatásos Tűzoltók, a Mórahalmi Önkéntes Tűzoltók, a Mórahalmi Önkormányzat Rendészei, a Mórahalmi Polgárőrség valamint a Röszkei Polgárőrség tagjai éles helyzetben bizonyították, hogy a csapatmunka fontos ahhoz, hogy baj esetén gyorsan segíteni tudjanak. 2019. március 12-én 14 óra körüli időben érkezett a jelzés, hogy Mórahalom és Röszke közötti területen, az egyik tanya körül ég az avar és a tanyát is veszélyezteti. Mórahalmi Önkéntes tűzoltókkal érkezett a helyszínre a Mórahalmi Rendészet és a Mórahalmi Polgárőrség is. Tűzoltó Parancsnok kérésének megfelelően a rendészet munkatársai a helyszínen maradtak biztosítási feladatokat végrehajtani, amíg a polgárőrség a Röszkei útra visszament, hogy a hívatásos tűzoltókat a káreset helyszínére tudja majd felvezetni.
Sárközi László a Mórahalmi Polgárőrség elnöke telefonon tájékoztatta Túró Istvánt, a Röszkei Polgárőrség elnökét, hogy az illetékességi területén milyen káreset történt. Ezt követően, rövid időn belül a röszkei polgárőrségtől is megérkezett a támogató erősítés.
A gyors beavatkozásnak köszönhetően sem emberéletben sem az ingatlanban nem keletkezett kár.