Újabb migránsokat tartóztattak fel

2017. november 26. 20:36
Újabb migránsokat tartóztattak fel
Mórahalomi, röszkei, tiszaföldvári és jászjákóhalmai polgárőrök is segítették a déli határ védelmét november 24-25 között. Többek közt illegális migránsok elfogásában is segédkeztek.

2017. november 24-én és 25-én éjszaka a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Mórahalmi Polgárőrség tagjai a röszkei Autópálya-határátkelőhely belépő és kilépő oldalánál láttak el megerősített közös szolgálatot. A röszkei polgárőrökhöz Tiszaföldvárról és Jászjákóhalmáról is csatlakoztak önkéntes bűnmegelőzők.
A polgárőrök a szolgálatuk alatt a Röszke Autópálya-határátkelőhely közelében 3 gyalogos határsértőt tartóztattak fel. A férfiak magukat albán állampolgároknak vallották, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
2017. november 26-án reggel dr. Révész Szabolcs rendőr alezredes, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vezetője megköszönte mindenkinek a sikeres közös szolgálatot és elmondta, hogy a két éjszaka alatt a 25 polgárőr összesen 200 szolgálati órát teljesített. 3 fő feltartóztatásában vettek részt, valamint több gyanús gépkocsit is jeleztek a rendőrkollégáknak.