Jótékonysági futás polgárőr biztosítással

2017. november 27. 19:18
Jótékonysági futás polgárőr biztosítással
Polgárőrök és rendőrök közösen biztosították azt a jótékonysági futóversenyt, amit november 25-én tartottak Dunaújváros Belvárosában.

 260 sportolni és adakozni vágyó ment el 2017. november 25-én Dunaújváros főterére, hogy pénzt gyűjtsenek a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya számára, illetve futásukkal felhívják a jótékonykodásra a figyelmet. Az első alkalommal meghirdetett jótékonysági futást Lacza Tamás rendőr és egyben amatőr futó kezdeményezte, aki mint mondta: A jótékonysági futás ötlete éppen egy terepfutás alkalmával fogalmazódott meg benne. Szeretne hagyományt teremteni, sőt jövő év májusában félmaratont, szeretne szervezni.
A kezdeményezést a rendőrök és a polgárőrök is felkarolták.
Salpauerné Varga Éva, a Pannon Polgárőrség titkára arról adott hírt, hogy ezen az eseményen 416.040 forint támogatás jött össze, ami kettő darab elektromos kisautóra, és egy újszülött lélegeztetőre lesz fordítva.  
Peczen Antal a Pannon Polgárőrség elnöke - aki tevékenyen is részt vett a futás útvonalának biztosításában – már most megerősítette, hogy a jövő évi futást is segíteni fogják.

(Lőwinger)