Csónakház és kikötő a Fertő tavi polgárőröknek

2016. augusztus 23. 13:23
Csónakház és kikötő a Fertő tavi polgárőröknek
Újabb előrelépés a Fertő Tavi Vízi Polgárőrség életében, augusztus 12-től kikötési lehetőséget kap mindkét hajójához a szervezet.

2016. augusztus 12-én, Fertőrákoson, ünnepélyes rendezvény keretén belül vette át Gáncs Gábor a Fertő Tavi Vízi Polgárőrség elnöke a Fertő Tavi Vízitelepen található BM csónakház jelképes kulcsait, ezzel egy újabb lépést tettek annak érdekében, hogy a hatóságokkal történő együttműködés keretén belül a vízi mentés kialakítására is sor kerülhessen. A kulcsokat a Győr-Moson-Sopron megyei főkapitány képviseletében Szabó Jenő rendőr alezredes, rendőrségi tanácsos, a Sopron Városi Rendőrkapitányság vezetője adta át Németh Szabolcs tűzoltó alezredes kíséretében, aki a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Soproni Kirendeltségét képviselte.  
Gáncs Gábor egyesületi elnök kiemelte, hogy a Polgárőrség önkéntes tagjai szabad idejük terhére, saját anyagi forrásaik mellett, a kapott támogatások segítségével végzik munkájukat. A három éve alakult Fertő tavi egyesület életében ez egy jelentős esemény, amely mind technikai mind szakmai részről új lehetőségeket nyitott.

Járőrszolgálatot látnak el a Fertő tavon a vízi polgárőrök A csónakház és a kikötő használata a Rendőrség és a Polgárőrség együttműködésében új fejezetet nyit, mely lehetőséget ad arra, hogy a jövőben a vízi balesetek esetén a Polgárőrség gyorsabban tudjon reagálni és segítséget nyújtani a bajba jutottak számára. A kikötő használatának lehetősége, valamint az itt állandóan állomásoztatott mentőhajó és a tréleren tárolt gyors beavatkozású mentőmotoros segítségével az eddigi egyórás intézkedési idő a töredékére csökkenhet. Ennek köszönhetően a jövőben a polgárőrök a klasszikus járőrszolgálatok mellett – a hatóságokkal egyeztetve – a vízi mentésben is jelentős részt vállalhatnak.