Kerékpár-regisztráció és toborzás

2018. szeptember 11. 18:12
Kerékpár-regisztráció és toborzás
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály prevenciós szakemberei, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársaival és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség tagjaival közösen szerveztek vagyonvédelmi tanácsadást Mosonmagyaróváron, a Kápolna téren a rendőrség „Házhoz megyünk” országos programjának keretében a hétvégén.

A tájékoztatás elsősorban az otthonok védelmére, a betöréses lopások megelőzésére terjedt ki, de a szakemberek az idősebb korosztály figyelmét is felhívták a sérelmükre leggyakrabban elkövetett bűncselekményekre, különösen a trükkös csalásokra, lopásokra és az árubemutatókkal együtt járó jogsértésekre. A kerékpárjuk biztonságáért tenni akaró lakosok a BIKESAFE programba regisztrálhatták a biciklijüket. A résztvevők a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával és a közlekedés szabályaival kapcsolatban. A rendezvényen részt vett a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötő tisztje is, aki készséggel válaszolt az érdeklődő állampolgárok kérdéseire. Tájékoztatták az érdeklődőket a határvadász-képzés felvételi követelményeiről, valamint hasznos információkat is kaptak a határvadász-képzésről és a jelentkezés feltételeiről, illetve a rendőri hivatásról.
A toborzás és a képzésre jelentkezés folyamatos, jelentkezni, illetve a határvadász-képzésről tájékozódni a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, valamennyi rendőrkapitányságon és rendőrőrsön, valamint a rendőrség honlapján lehet.

Munkatársaink többek között az alábbiakra hívták fel a lakosság figyelmét:

  • A nyílászárókra szereltessen befeszítés gátlót, amely az ajtó, ablak belökését, befeszítését akadályozza meg!
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Ajtónyitás előtt győződjön meg róla, hogy ki az aki bekopogott, illetve becsengetett Önhöz! Ha hivatal, hatóság, vagy más szervezet képviselőjének adja ki magát, kérjen tőle igazolványt!
  • Otthonának ajtaját, ablakait gondosan zárja, rövid időre se hagyja nyitva, még akkor sem, ha otthon (kertben, udvaron) tartózkodik!
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!
  • Vagyontárgyairól készítsen házi leltárt, fényképeket!
  • Regisztrálja kerékpárját a BIKESAFE programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést! www.bikesafe.hu
  • Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának „megbízásából” kéri azt Öntől!

 

 

 

 

 

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság