Polgárőrök segítettek elfogni a támadót

2018. február 12. 17:50
Polgárőrök segítettek elfogni a támadót

A rendőrök a polgárőrök segítségével kapták el a fiatal lányra támadó férfit Győrben – írja kisalfold.hu.

Győrben, az egyik szórakozóhely előtt intézkedtek a rendőrök 2018. február 10-én a hajnali órákban, amikor hangos női sikítást hallottak a közelből. A járőrök azonnal futva elindultak a hangforrás irányába és a távolban két személyt vettek észre. Amint közelebb értek látták, hogy egy férfi egy fiatal lányt tart lefogva. A lány sikoltozva próbált szabadulni támadója szorításából. A közlemény szerint a rendőrök rákiáltottak a férfira és felszólították a cselekményének abbahagyására, azonban a támadó a lányt ellökte és futva elmenekült a helyszínről. Az egyik járőr a sértetthez rohant, míg a másik két rendőr a menekülő férfi után szaladt. Többször megállásra szólították fel, de a támadó ennek nem engedelmeskedett. A rendőrök a férfit rövid időn belül utolérték, elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. A sértettet a mentők kórházba vitték.
A Győri Rendőrkapitányságon a nyomozók a 27 éves férfi ellen - őrizetbe vétele mellett - szexuális erőszak bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.
Rendőrök és polgárőrök együtt fogták el a győri erőszakoskodót
Tóth Ádám őrmester, Bognár Balázs főtörzsőrmester és Horváth Péter százados kapta el azt a 27 éves férfit, aki szombat éjszaka egy fiatalkorú lányt ráncigált, agresszívan viselkedett és kiabált vele a Fehérvári úti körforgalomtól nem messze. Az egyenruhások segítségére az Arrabona Polgárőr Egyesület Győrtől Tóth Krisztián és Kovács Tibor volt.

(Forrás és fotó: kisalfold.hu)