Továbbképzés a nyugati határ védelméért

2017. október 01. 17:31
Továbbképzés a nyugati határ védelméért
Az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Polgárőr Tagozata tartott fórumot szeptember utolsó napján a Győr-Moson-Sopron megyei Fertődön, ahol a térség határvédő polgárőrei kaptak szakmai továbbképzést, illetve beszélhették meg az őket érintő kérdéseket, problémákat.

2017. szeptember 30-án Fertőd város adott helyet az OPSZ Határvédelmi Polgárőr Tagozat alapszabályában előírt évenkénti továbbképzésnek, amit most szakmai előadásokkal is erősítettek. Török László, a Megyei Polgárőr Szövetség alelnöke - aki egyben a Győr-Moson-Sopron megyei határvédelmi tagozat vezetője is – szervezte programon dr. Kovács Péter rendőr alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határvédelmi osztályvezetője tartott szakmai képzést a megjelent polgárőröknek. Az érdekes és részletes előadáson Mosonmagyaróvár, Hegyeshalom, Rajka, Sopron, Fertőd és Sarród egyesületeinek mintegy 30 tagja vett részt.
- A 6 határ menti település polgárőrei egy tartalmas, színvonalas és a határvédelmi feladatok ellátásához hasznos tudás átadó rendezvényen vannak túl, ahol az érintettek átvehették az új tagozati karjelvényeket is – mondja Török László, aki még hozzátette - az összejövetelt támogatta az OPSZ Határvédelmi Polgárőr Tagozatának Mórahalmi központja, amiért köszönet jár.