Lovas évadnyitó a Cívisvárosban

2018. március 01. 17:21
Lovas évadnyitó a Cívisvárosban
Évadnyitó ülését tartotta 2018. február 24-én Debrecenben Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatának Hajdú-Bihar megyei tagjai.
Az ülést Budai Mónika, Hajdú-Bihar megyei koordinátor nyitotta meg, aki köszöntötte Domoszlai Dánielt, a tagozat elnökségi tagját, Dolycsák Ferencet, a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért alelnökét, valamint a megyéből érkezett lovasokat. Domoszlai Dániel a hozzászólásában áttekintette a polgárőr lovas szolgálatok aktuális helyzetét, beszélt a lovas szolgálatok hatékonyságának illetve növelésének lehetőségeiről, irányvonaláról is. Budai Mónika kiemelte a feladatok megoldásában az együttgondolkodás fontos szerepét, és hangsúlyozta azt is, hogy a szakfeladatok mellett mennyire fontos az adminisztrációs munka elvégzése. Példaként a szolgálatjelentő lapok kitöltésének fontosságát hozta.
A hozzászólók beszéltek a lovas polgárőrök alkalmazási lehetőségeiről a határvédelem területén, kiemelték a hagyományos magyar tenyésztésű lófajták alkalmazását a polgárőrszolgálatban.

Fotó: Törőcsik László