Megerősített utcai szolgálat Debrecenben

2018. november 27. 22:50
Megerősített utcai szolgálat Debrecenben

2018. november 22-én a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívisvárosért szervezésében, a debreceni polgárőr egyesületekkel összefogva nagyszabású járőrözést tartottak kertségi területeken. Az akciób leginkább a Debrecen-Pac, Diószegi- és Panoráma út környékét érintette.

 

Az ötletet az ezeken a területeken uralkodó problémák adták, ugyanis sok panaszt lehetett hallani a lakosságtól a gyenge közbiztonságról. Szemetelés, randalírozó fiatalok, lakásfeltörések, lopások, buszjáratok, stb.- mondta Molnár Miklós, a DPE elnöke.
A polgárőrök járták az utcákat, boltokat ellenőriztek. A délutáni órákban Debrecen négy egyesületének ( DPE a Cívisvárosért, Kertségi Polgárőrség, Haláp és Nagycsere Polgárőr Egyesület, Csapókerti Polgárőr Egyesület) 25 polgárőre hét autóval vonult ki, és mérték fel a helyzetet a Rendőrség szakembereinek segítségével, akik egy főt elő is állítottak garázdaság vétsége miatt.
Az akció sikeresnek mondható, érezhetően nyugodtabb volt a környék hangulata – mondta Új István a Kertségi Polgárőrség tagja, aki még hozzátette - A jövőben tervezzük rendszeresíteni az ilyen megmozdulásokat a lakosság nyugalma és a bűnözés visszaszortásának az érdekében.