Építik a munkakapcsolatot

2017. március 11. 23:04
Építik a munkakapcsolatot

A Polgárőr Határvédelmi Tagozat elnöke, a Kelebia migrációs főirányban működő polgárőr vezetők és a Magyar Honvédség civil szervezeteivel kapcsolatot tartó csoport képviselői találkozta a határterületen közösen tevékenykedő szervezetek együttműködési lehetőségeinek kezdeményezése céljából.

 

A több mint ezer kilométeres Schengeni határszakaszon, a nyolc kilométeres határsávban közel hetven polgárőr egyesület működik, közel kétezer határvédelmi polgárőrrel, akik aktívan vesznek részt az adott település közbiztonságának segítésében. Emellett a lakosság biztonságérzetének növelésében rendszeres polgárőr járőrözést hajtanak végre illetékességi területükön. Tevékenységük szorosan összekapcsolódik a határvédelemben részt vevő rendőri és honvédségi  erőkkel, így indokolt ezen szervezetekkel egy összehangolt tevékenység kialakítása. Ezért a Polgárőr Határvédelmi Tagozat elnöke Csorba Sándor kezdeményezésére március 9-én kapcsolatépítő találkozón vettek részt az érintett felek.  
Ami a rendőrséggel már 25  éve meg van, az a határterületen szolgálatot ellátó honvédekkel is hasznosítható lenne. Ezért kezdeményeztünk kapcsolatfelvételt, ami a szándék kifejezésével a kelebiai találkozón kezdetét is vette – közölte Csorba Sándor.