Lakatlan házat akart kifosztani

2018. november 23. 22:00
Lakatlan házat akart kifosztani

Egy idegen férfi járkál a szomszédunk udvarán – hívták fel a minap a Kompolti Polgárőr Egyesület elnökét. Mint a gyanús esetet bejelentő Árpád utcai lakos elmondta: jó ismerik a jelenleg lakatlan porta tulajdonosát, ezért biztosra veszik, hogy a férfi valami rosszban sántikál ott.

Az értesített Blahó László azonnal a helyszínre sietett, ám amikor az ismeretlen észrevette a járőrautót, gyorsan kiugrott az udvarból és futásnak eredt. A polgárőr a nyomába szegődött, az üldözés egészen a szomszéd utcáig tartott, ahol beérte, majd visszatartotta az időközben értesített rendőrök megérkezéséig.
A Füzesabonyi Rendőrkapitányság járőre elszámoltatta a férfit, akiről hamar kiderült, hogy nem véletlenül fogta menekülőre a dolgot. Mielőtt a szomszédok észrevették, már felfeszítette az ingatlan ajtaját, s a házból edényeket, ruházati cikkeket és egyéb értékeket szedett össze. Az ellopni szánt portékát becsomagolta és a kapuhoz készítette, hogy mielőbb tovább álljon vele. Elvinnie azonban már nem sikerült.

(Sz. I.)