''Fuss a Rákkutatásért!'' - ÜNNEPÉLYES DÍJÁTADÓ ÜNNEPSÉG AZ ONKOLÓGIAI INTÉZETBEN

2012. július 16. 19:54
''Fuss a Rákkutatásért!'' - ÜNNEPÉLYES DÍJÁTADÓ ÜNNEPSÉG AZ ONKOLÓGIAI INTÉZETBEN

Budapest, 2012. június 28.-án a „Fuss a Rákkutatásért!”Alapítvány ünnepélyes keretek között átadta az általa kiírt pályázat nyertesének járó díjat.  A rendezvényre az Országos Onkológiai Intézet Tanácstermében került sor.

2011-ben tizenkilencedik alkalommal került megrendezésre a Fuss a Rákkutatásért Alapítvány, a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az Országos Takarék Szövetkezet (OTSZ), közös szervezésében a Fuss a Rákkutatásért! jótékonysági futást. Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) a „Fuss a Rákkutatásért!” Alapítvány támogatására gyűjtést szervezett, a befolyt 2.000.000.- Ft-ot ünnepélyesen Dr. Túrós András úr, az OPSZ elnöke adta át 2011. szeptember 10-én.

A vállalatok összesen 1 550 000.- forinttal támogatták a rendezvényt. A regisztrált futókból származó bevétel 1 594 500 volt. Az eseményre összesen: 5 144.500.- Ft gyűlt össze, a költségek: nyomtatott pólók, pályabérlet, eszközbérlet levonása után 3.400.000.- Ft. volt a pályázható pénzösszeg. A futás teljes bevételét a szervezők a magyar rákkutatás javára fordítják, műszervásárlás formájában. A teljes pénzmozgást auditor felügyeli.

A beérkezett pályázatok nyertese:

az Onkológiai Intézet Molekuláris Genetikai Osztálya,

Prof.Dr. Oláh Edit akadémikus, osztályvezető

Az Alapítvány a pályázatban meghirdetett 3.400.000 forint összeget már átutalta a nyertes számlájára, akik ebből vásárolták meg a pályázatukban szereplő „transzfekciós készüléket”.

A futás segítségével  1990-as évek eleje óta több, mint 150 millió forint értékben adományoztak a szervezők nagy értékű, világszínvonalú berendezéseket a magyarországi rákkutatással foglalkozó orvosok  és rákkutatók részére.

Az Alapítvány kuratóriuma és önkéntesei ezúton mondanak köszönetet mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak a fenti adomány-gyűjtő esemény sikeres megrendezéséhez.