Kunszentmárton Járási Polgárőr Napon

2017. augusztus 11. 21:11
Kunszentmárton Járási Polgárőr Napon
Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is megrendezték 2017. augusztus 6-án a már hagyományos Járási Polgárőr Napot Kunszentmártonban.

A Kunszentmártoni Polgárőr Egyesületnek lelkes önkénteseinek köszönhetően egy színvonalas rendezvénynek adott otthont a Kőrös folyó szabad strandja. A megnyitóra ellátogatott Wenner-Várkonyi Attila, a város polgármestere, valamint több településvezető. A rendezvényt jelenlétükkel megtisztelték a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság és a megyei polgárőr szövetség vezetői is. A megnyitó keretében több polgárőrt is elismerésben részesítettek kiemelkedő tevékenységéért.
A szervezők színes programokkal várták a vendégeket. A délelőtt folyamán a Járási Polgárőr Napokon már hagyománynak számító versenyszámokban mérethették meg magukat a polgárőrök és családtagjaik, többek között sárkányhajó versenyen is. A jó hangulatú erőpróbákhoz a Kunszentmártoni Fúvószenekar szolgáltatta a zenei aláfestést. Ezen a forró nyári napon a Kunszentmártoni Városi Hivatásos Tűzoltók is képviseltették magukat, és hogy enyhítsenek a hőségen, porlasztott vízsugár alatt hűsölhettek a kalandvágyók, akik később kipróbálhatták magukat tűzoltóként milyen a víztömlőt szerelni. A főzőverseny bográcsokban főtt, jó illatú ételei délre elkészültek, amelyeket a főzőverseny zsűrije értékelt, majd a vendégek elfogyasztottak. Az ebédet követően a Belezvai Zoltán Kunszentmártoni Tánciskolájának tagjai léptek fel, majd a Szent Márton Társulat tagjai színvonalas zenei műsorukkal szórakoztatták a jelenlévőket. A műsorszámokat követően következett a várva várt versenyek eredményeinek kihirdetése. A Járási Polgárőr Nap versenyei közül a legnagyobb figyelmet minden alkalommal a Járási Polgárőr Közlekedési verseny kapta.  Ebben a számban induló polgárőrök a megmérettetés során elméleti és gyakorlati felkészültségüket mutatták meg a közlekedési ismeretek terén. A verseny első két helyezettje részt vehet a Megyei Polgárőr Közlekedési versenyen, majd ha ott az első két hely valamelyikén végeznek, akkor részt vehetnek az országos versenyen is.
A nap zárásaként az eredményhirdetést követően a VIII. Járási Polgárőr Nap befejezéseként Holló István a Kunszentmárton Városi Polgárőr Egyesület elnöke beszéde zárta a színvonalas rendezvényt.

(Forrás: Erdős Csaba)