Új épületbe költözhettek

2019. január 06. 10:50
Új épületbe költözhettek
Saját irodát kaptak karácsonyi ajándékként az Esztergom - kertvárosi polgárőrök.

Karácson előtt ünnepélyesen birtokba vehették új bázisukat a polgárőrök Esztergomban. Az átadón részt vett mások mellett Romanek Etelka polgármester, Sztojka Lajos önkormányzati képviselő, Debreczeni István városi rendőrkapitány és természetesen Nagy László, az Esztergom - Kertvárosi Polgárőr Egyesület elnöke. Romanek Etelka az átadó ünnepségen ecsetelte az önkéntesség fontosságát, majd méltatta a polgárőröket, akik sokat tesznek a városért, annak közbiztonságáért, az önkormányzatért és a város lakosságáért. Majd átadta az épület kulcsát Nagy Lászlónak.
Az újonnan átadott épületet az Esztergom - Kertváros Településrészi Önkormányzatának Kirendeltsége épületével együtt újíttatta fel az önkormányzat, mintegy 50 millió forintos támogatást biztosítva. Ebből az új, polgárőr bázis teljes kialakítására és berendezésére 19 millió forintot fordítottak.

Nagy László
örömének adott hangot mikor elmondta: Az új irodának köszönhetően már nem csak az utcán tudják fogadni a lakossági megkereséseket, és innentől kezdve a szolgálati autókat is biztonságosan tudják tárolni. Az elnök örömmel közölte azt is, hogy már a tervezéskor kikérték a véleményüket, így az épület maximálisan kielégíti az igényüket. Az önkormányzat az építési költségeken túl teljes mértékben átvállalta a rezsiköltségeket is, hogy ezzel is támogassák a polgárőrök munkáját.