A polgárőr oktatás zászlóshajóján (+ fotók)

2019. március 11. 20:37
A polgárőr oktatás zászlóshajóján (+ fotók)
A XV. Polgárőr Akadémia minden várakozást felülmúlva zárult, ahol 37 polgárőr tett sikeres vizsgát.

2019. március 4-én indult az idei első Polgárőr Akadémia, amelyre 37 hallgató jelentkezett. A mostani ötnapos képzés a XV. alkalom a Polgárőr Akadémia sorozatában, amelyre 16 megyéből érkeztek a résztvevők. További képek itt, illetve a FotóalbumbanA megnyitón Kitanits Lajos elnöki tanácsadó köszöntette a meghívottakat, többek között dr. Túrós Andrást az OPSZ elnökét, Dr. Major Róbert r. ezredest PhD, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensét, tanszékvezetőjét, és Kardos Pált a Budapesti Polgárőr Szövetség elnökét.
Az OPSZ elnöke megnyitó beszédében elmondta, hogy nagyon örül az Akadémia népszerűségének, hiszen ennyi jelentkezője még nem volt az eddigi akadémiáknak. A Polgárőr Akadémia azzal a céllal jött létre, hogy lehetőséget biztosítson a polgárőr egyesületek és szövetségek vezetőinek illetve a polgárőröknek a magas szintű képzéshez. „Az elmúlt évek alatt az Akadémia a polgárőr oktatás zászlóshajójává vált - mondta az elnök. Véleménye szerint azok a szervezetek lesznek sikeresek és fejlődőképesek, ahol képzett, felkészült személyek vannak. A képzés, az oktatás További képek itt, illetve a Fotóalbumbankulcsfontosságú a Polgárőrség számára, amelyre a jövőben még nagyobb hangsúlyt kell fektetni. - Terveink szerint ebben az évben további két Polgárőr Akadémia kerül megrendezésre, az ősz folyamán. A képzések alkalmával a polgárőrök elsajátíthatnak közbiztonsági, bűnmegelőzési és gazdasági ismereteket egyaránt.” Ezután az OPSZ elnöke köszönetet mondott a Rendészettudományi Kar magas szintű oktatásáért, majd egyfajta elnöki fórummá vált a megnyitó, ahol a jelentkezők számára lehetőség nyílt az elnökhöz kérdéseket intézni.
A pénteki zárónapon Prof. Dr. Besenyei Lajos az OPSZ Tudományos Tanácsának elnöke gratulált és oklevélben részesítette a sikeres vizsgázókat. A professzor elmondta, hogy sikerült mindenkinek magas szintű ismeretekhez jutni és örömét fejezte ki, hogy a Polgárőrség számára fontos a minőségi képzés.

(Szöveg: Csonka Nándor, fotók: Sebestyén Jenő)

További képek itt, illetve a Fotóalbumban
További képek itt, illetve a Fotóalbumban