Az OPSZ elnöke meglátogatta a vendég polgárőröket (+ fotók)

2018. április 06. 13:26
Az OPSZ elnöke meglátogatta a vendég polgárőröket (+ fotók)
Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke 2018. április 5-én Nagybaracskára látogatott, hogy megtekintse a határon teljesítő vendég polgárőrök szolgálatellátását. Az önkéntesek a rendőrökkel közösen ellenőrzik a határszakasz melletti településeket, tanyákat, hogy ezzel is erősítsék a lakosság szubjektív biztonságérzetét.

Papp Károly rendőr altábornagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány nemrégiben felkérte az Országos Polgárőr Szövetség elnökét, hogy a két szervezet közötti együttműködés keretében 2018. április 3-6. között fokozott szolgálatot lássanak el a déli határövezetnél. Dr. Túrós AndrásDr. Túrós András kezdeményezésére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség, a Budapesti Polgárőr Szövetség, valamint a Heves Megyei Polgárőr Szövetség tagjai a helyi polgárőrökkel együtt 9 gépjárművel és közel 120 fővel segítik Bács-Kiskun megyében a magyar-szerb határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök munkáját.
Az OPSZ elnöke a látogatás során elismerően szólt a határvédelemről, amelyben ők is kiveszik a részüket. Hangsúlyozta kiváló kapcsolatukat a határvédelmet ellátó rendőri állománnyal kapcsolatban.
A határmentén szolgálatot ellátó polgárőrök az OPSZ elnökének elmondták tapasztalatukat, így az is kiderült, hogy egyesek most voltak/vannak először a műszaki zárnál, egyben bizonyságot tettek arra, hogy nem utoljára, ugyanis érzik a határvédelem fontosságát, átérzik annak felelősségét.
A látogatás zárásaként dr. Túrós András az országhatár védelmében végzett példamutató szolgálat ellátásáért 33 polgárőrnek adott át elismerő oklevelet, mint Hafner Sándornak, az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület elnökének. 

(Lőwinger)

További képek itt, illetve a Fotóalbumban

Elismerő Oklevél Hafner Sándor részére