Az OPSZ gazdálkodása takarékos és átlátható

2018. május 14. 11:24
Az OPSZ gazdálkodása takarékos és átlátható
Az OPSZ 2017. évi gazdálkodásáról szóló beszámoló egyhangú támogatást kapott az elnökségtől a küldöttgyűlés elé való terjesztéséhez, ahol az OPSZ alapszabálya is módosításra került.

Dr. Túrós András az OPSZ elnöke által vezetett Elnökségi ülésen az OPSZ 2017. évi gazdálkodásáról és költségvetéséről szóló beszámoló került egyeztetésre. „A megbízhatóság és a takarékosság jellemezte az OPSZ 2017. évi gazdálkodását - mondta Dr. Fekecs Dénes gazdasági és pénzügyi elnökhelyettes. A kapott támogatásaink jól hasznosultak és az OPSZ gazdálkodása az előirányzottnak megfelelően valósult meg.
Török Barnabás az OPSZ Felügyelő Bizottságának elnöke hozzászólásában gratulált az elkészített beszámolóhoz és úgy fogalmazott: „Az ÁSZ elvárásainak is megfelelne ez a beszámoló.”
Nemcsek Szandra az OPSZ gazdasági igazgatója a NFM és az OPSZ együttműködésével kapcsolatban elmondta, hogy az elszámolásaink rendben vannak, melyeket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is elfogadott.
Dr. Túrós András a napirend zárásaként kiemelte, hogy az OPSZ gazdálkodása takarékos és átlátható, a költségvetési fegyelem jó színvonalú. Hangsúlyozta, hogy soha nem volt likviditási probléma, 20 éve stabilan adósságtól mentesen működik a szervezet.
Az OPSZ és a Felügyelő Bizottság elnöksége egyhangúlag elfogadta a költségvetési beszámolót, így az előterjeszthető a küldöttgyűlés elé.

Az OPSZ Felügyelő Bizottsága a 2017. évi tevékenységét tárgyalta. Török Barnabás elmondta, hogy az ellenőrzéseknek segíteni kell a megyei szövetségek munkáját és felhívni a figyelmet az esetleges hiányosságokra. A beszámoló többek között a megyei szövetségek honlapjának minősítésével is foglalkozott. Az OPSZ elnöke elmondta, hogy a Felügyelő Bizottság testületileg felelősségteljesen működik.
Az előzetes könyvvizsgálói vélemény kapcsán Csehné Köteles Rozália könyvvizsgáló ismertette, hogy megyei szövetségek és egyesületek az elszámolásokat határidőben megküldték, a tagszervezetek segítőkész hozzáállást tanúsítottak.
Összességében elmondható, hogy a küldöttgyűlés előtti utolsó elnökségi ülést konszenzus jellemezte, így szakmailag felkészülten nézhetünk a következő küldöttgyűlés elé.

Csonka Nándor