Folytatódott az országjárás

2017. november 09. 23:26
Folytatódott az országjárás

Szerdán és csütörtökön tovább folytatódtak az országjáró fórumok, Szegeden és Székesfehérvárott.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy tegnap volt az első fórum Kecskeméten. Kiemelte Csongrád megye tevékenységét, amit a migránshelyzet kezelésében végzett. Továbbá hangsúlyozta, a kormányzati támogatásnak köszönhetően sokkal hatékonyabban tudják az egyesületek ellátni feladatukat, a gépjárműállomány jelentős részét is újabbra tudták cserélni az utóbbi néhány évben.
Jelenleg 2070 polgárőri egyesület működik hazánkban, ezekben 61 ezer polgárőr teljesít szolgálatot. Ez azt jelenti, hogy az ország településeinek kétharmadában van polgárőrség. Évente körülbelül ötezer új felvételes van, a fluktuációt is beszámítva létszámuk évente több mint kétezer fővel nő. 
Fejérben egészen pontosan 3472 fő a polgárőrök létszáma. Az OPSZ elnöke kihangsúlyozta, hogy ezen elmúlt évek a polgárőrség „aranykora”. Továbbá a polgárőrség talán az egyetlen olyan civil szervezet ma Magyarországon, amelyet a kormány stratégiai partnernek tekint. 
Batiz István megyei elnök a Csongrád megyei polgárőrök határvédelemben nyújtott teljesítményét emelte ki. Mint elmondta, kollégái a fokozódó migrációs nyomás alatt is helyt álltak.
Az eseményen jelenlévő B. Nagy László országgyűlési képviselő, aki elmondta amit már korábban is megfogalmazott, hogy a biztonság jelentheti Európában a legnagyobb értéket.