Lovas versenyen a polgárőrök (+ fotók)

2018. szeptember 29. 12:50
Lovas versenyen a polgárőrök (+ fotók)

A Készenléti Rendőrség szervezésében 2018. szeptember 23-án rendezték meg a IV. Nemzetközi Rendőr Lovasversenyt a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. versenypályáján, melyre idén is meghívást kaptak a polgárőrök.

Szimultán versenykategóriában első helyezett lett a szlovák Marián Zgola, második helyen a lengyel Karol Moleda, míg a harmadik helyen a szerb Mladen Zifkovic végzett. A rendőri akadályverseny kategóriában az élen a szerb Mladen Zifkovic végzett, a dobogó második fokára a lengyel Karol Moleda állhatott fel, a harmadik helyet Makár Henrietta r. törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség rendőre szerezte meg. Az összeszett számok legeredményesebb versenyzője Mladen Zifkovic lett.
A versenyre idén is meghívást kapott az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatának 4 fős csapata. Sajnos a gondos felkészülés ellenére balszerencse kísérte a polgárőr csapatot. Drabant Zoltán lajosmizsei és Drahos József kecskeméti polgárőr lova is megsérült a versenyt megelőző utolsó napokban, így nem indulhattak a megmérettetésen. Versenyen kívüli indulóként Oszterman Zita Szikrával (Arlói PE) és Pénzes Gábor Kasgarral (Diósdi PE) képviselte végül a polgárőrséget. Kettejük közül a legeredményesebb polgárőr díját Oszterman Zita szerezte meg Szikrával, mivel Pénzes Gábor fiatal ménjét kímélendő a pálya felénél feladta a feladatsor teljesítését.
A Lovas Tagozat toborzó sátora nagy sikert aratott, azt dr. Kuczik János Zoltán r. dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka is meglátogatta, amely alkalommal tájékozódott a polgárőrség lovas részlegének működéséről. A Békéscsabai Fényesi Tanyák Polgárőrség Közhasznú Szervezet Füzesgyarmati lovas csoportjának tagjai, valamint mindkét Mezőhegyesen működő polgárőr egyesület tagjai részt vettek a toborzó pont üzemeltetésében, egész nap jó kedéllyel, mosolygósan tájékoztatták az érdeklődőket. A rendezvényen való megjelenést és a polgárőrök étkeztetését a Békés Megyei Polgárőr Szövetség támogatta, Gyarmati Sándor megyei polgárőr vezető személyesen is részt vett az eseményen.

(Szöveg: dr. Rácz Adrienn, fotó: Sebestyén Jenő)

További képek itt, illetve a Fotóalbumban
További képek itt, illetve a Fotóalbumban