Nemzetközi polgárőr tábor Cserkeszőlőn

2018. augusztus 31. 19:45
Nemzetközi polgárőr tábor Cserkeszőlőn

Az Országos Polgárőr Szövetség kezdeményezésére, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, határon túli magyar polgárőr egyesületeknek tartottak szakmai programhetet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Cserkeszőlőn.

A program célja, hogy olyan szakmai ismereteket, tapasztalatokat cseréljenek, amelyeket minden fél hasznosítani tud a saját munkájában. A magyar polgárőrök 27 éves szakmai múltja megfelelő segítséget jelent a kárpátaljai és székelyföldön már tevékenykedő, illetve most alakuló polgárőr egyesületeknek.
Dr. Túrós András beszélget a határon túli polgárőrökkelDr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke elmondta: közel hetvenen érkeztek a határainkon túlról az öt napos szakmai táborba. A szervezők olyan előadásokat és gyakorlati programokat szerveztek, amelyek teljes körű áttekintést nyújtottak a delegációknak, miként is dolgoznak a magyar polgárőrök önállóan, illetve társszervekkel közösen. Ennek keretében nagyszabású vízről mentési gyakorlatot tekinthettek meg a Tisza-tavon, ahol a vízi polgárőrtagozat egységei mellett a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai is részt vettek. Emellett a rendőrséggel közös járőrszolgálaton is jelen voltak a delegáltak megfigyelőként.
A záró konferencián mindhárom ország képviselői eredményesnek és jövőbe mutatónak mondták a programot, ahol Túrós András elmondta, a szakmai segítség mellett eszközökkel is segítették már és a jövőben is támogatni fogják a kárpátaljai és székelyföldi kollégáikat.