Polgárőr családok vetélkedtek (+ fotók)

2018. május 09. 12:18
Polgárőr családok vetélkedtek (+ fotók)

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával megszervezte a második Közlekedésbiztonsági Családi Vetélkedőjét Zsámbékon.

Május 5-én a Drivingcamp Vezetéstechnikai Centrumban rendezték meg az országos méretű versenyt, amelyre tizenkét megye adta be a nevezését. A háromfős, családi csapatok nem csak elméletben, hanem a gyakorlatban is megmérkőztek egymással.
– Bízom benne, hogy nem okozunk senkinek sem csalódást – mondta Popper Péter, a Drivingcamp szolgáltatási igazgatója, aki a versenyprogram összeállításáért felet. – Próbáltuk úgy összeválogatni a feladatokat, hogy azok tükrözzék azokat a szituációkat, amivel a polgárőrök a feladatellátásuk során találkozhatnak. Ez elsősorban ügyességi feladatokat jelent, úgy, mint off-road számok, amelyek elsősorban a külterületi szolgálatok hangulatát és nehézségeit fogják szimulálni – magyarázta az igazgató.
A harminc perces elméleti tesztet követően, amely nem egyszerű KRESZ teszt volt, hanem egy komplex, közlekedésbiztonsági kérdéssor, következtek a gyakorlati elemek. A játékos „Bolond autó” után következtek az off-road etapok, végül a keményebb, vezetéstechnikai elemeket tartalmazó vizes- és szlalompályák. A versenynap során az időtényező volt a legfontosabb, hiszen az a csapat került ki végül győztesen, amelyik a legkevesebb idő alatt teljesítette a hat pályaszakaszt.
Az ünnepélyes eredményhirdetésen minden csapat értékes elismeréseket kapott, természetesen az első három helyezettet külön díjazták. Az egész napi teljesítménye alapján a harmadik helyen a Győr-Moson-Sopron megyei Madarász család végzett, míg a második helyezett Pest megye csapata lett, Traferner Richárd vezetésével.
- Hatalmas öröm ez számunkra, hiszen rengeteget készültünk a versenyre – mondta boldog mosollyal az arcán a Fejér megyei Dégről érkező Marekkel Tibor, akik a legjobbnak bizonyultak a versenynapon. – Nekünk a KRESZ a mindenünk, rengeteget tanulunk, hiszen rendszeres résztvevői vagyunk az országos versenyeknek. Ebben nagy segítség a fiam, aki ifjú polgárőrként már tavaly is megnyerte az országos versenyt. Marekkel Tibor elmondta, már húsz éve polgárőr, akár csak a neje. Fia ifjú polgárőrként veszi ki a szerepét Dég közbiztonságának fenntartásából, míg kisebbik fia a rendőri pálya iránt érdeklődik.
Az szép eredményhez ezúton is gratulálunk a versenyzőknek!

Családvédelmi program indult

Pausz Ferenc
, az OPSZ közlekedési alelnöke az esemény kapcsán elmondta, nagyon örül, hogy ilyen sok csapat nevezett a Közlekedésbiztonsági Családi Vetélkedőre. Az OPSZ mindig is kiemelt figyelmet fordított a családra, éppen ezért az idei évben indította el Család, gyermek- és ifjúságvédelmi programját. Az alelnök kitért arra is, hogy a polgárőrök képzése mindig is stratégiai feladat volt, a tréningek, oktatások folyamatosan zajlanak országos szinten. A közlekedési ismeretek fejlesztése szintén fontos a napi szolgálatellátás szempontjából. Hozzátette, a vetélkedő nem egy képzés, de olyan ismereteket, technikákat sajátíthattak el itt is, amelyeket a hétköznapok során hasznosan lesznek képesek alkalmazni a polgárőrök.

 

 További képek itt, illetve a Fotóalbumban
 ovábbi képek itt, illetve a Fotóalbumban