Polgárőrség is csatlakozik az idei TeSzedd!-hez

2017. szeptember 17. 14:08
Polgárőrség is csatlakozik az idei TeSzedd!-hez
Az idei évben VII. alkalommal megszervezésre kerülő TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért – akció keretében szeptember 15-én budapesti polgárőrök és rákosmenti civil szervezetek és iskolások közösen szerveztek szemétszedési pontot a XVII. kerület külterületi részén.  

A közel 100 önkéntes részvételével megszervezett szemétszedésen részt vett Dunai Mónika, Rákosmente országgyűlési képviselője, Erdős Viktória, az Országos Polgárőr Szövetség környezetvédelmi alelnöke és Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke. A szemétgyűjtésbe bekapcsolódó szervezetek, egyesületek: budapesti polgárőr egyesületek, RKSK Sportegyesület, Nemzedékek Egymásért Rákosmentén Társaság, Rákoscsabáért Közhasznú Egyesület, Rákoscsabai Polgári Kör, 17. Kerületért Egyesület, XVII. kerületi iskolák és cserkészek. 
A polgárőrség közel másfél évtizede vesz részt aktívan a hazai környezet-, és természetvédelem megőrzésében, 2013 óta pedig aktívan bekapcsolódik a TESZEDD! Önkéntesen a tiszta Magyarországért! elnevezésű akcióba is. A polgárőrök az ország minden megyéjében a szemétszedésen kívül az úgynevezett találkozási, azaz szemétgyűjtési pontok megszervezésében és koordinálásában is részt vesznek.  
A polgárőrök környezet-, és természetvédelem területén végzett önkéntes feladatvállalása a Földművelésügyi Minisztérium stratégiai partnereként a természetvédelmi járőrszolgálatok mellett az elmúlt években kiterjedt az iskolai prevencióra, szemléletformálásra, szemétgyűjtési és -felderítési akciókra, valamint a parlagfű elleni küzdelemben történő részvételre is. A polgárőrök társadalmi felelősségvállalásukat a környezetvédelem területén is összefogottan, egységként mutatják meg, valamint aktívan részt vesznek a civil lakosság bevonásában.
A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció környezetvédelmi szerepe mellett kiváló közösségformáló erő is, hiszen a hasznos és értelmes – helyi – közös tevékenység közelebb hozza egymáshoz az önkéntes résztvevőket, akár iskolai osztályokról, akár munkahelyi közösségekről, ismerősökről, szomszédokról, egyesületi tagokról van szó, és magát az önkéntességet, önkéntes tevékenységet is népszerűsíti.

További képek itt, illetve a Fotóalbumban
További képek itt, illetve a Fotóalbumban