Rapid volt az elnökségi ülés

2018. szeptember 30. 23:41
Rapid volt az elnökségi ülés
Gyors, pörgős, hatékony értekezletet tartott szeptember 28-án az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége.

A munkaértekezlet első napirendi pontjaként Tóth Ágnes a Lechner Tudásközpont térinformatikai projekt-koordinátora tartott bemutatót. A PRE-STAT nevű elemzőprogram működését, használatát, a bűnmegelőzést segítő szerepét prezentálta. Mint elhangzott, a program a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával készült, és az adatok folyamatos frissítésével nagy segítséget jelenthet akár a polgárőröknek is. Elsősorban szolgálatszervezésnél, a járőrszolgálat útvonalának, időpontjának tervezésénél adhat hasznos információkat.
Szavaz az OPSZ elnökségeEzután dr. Túrós András, az OPSZ elnöke terjesztette elő a Szent László Érem kitüntetés és a dr. Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend ez évi jelöltjeit. Az elnökség emellett döntött az Év Polgárőre, az Év Polgárőr Egyesülete, az Év Balaton Polgárőre, az Év Lovas Polgárőre és az Év Polgárőr Pedagógusa címek odaítéléséről is. Markos György az OPSZ elnökhelyettese pedig a Polgárőrség Sajtódíjának odaítélésére tett javaslatot, amit az elnökség - az előző döntésekhez hasonlóan - egyhangúlag elfogadott.
Végezetül az OPSZ elnöksége értékelte a nyári idegenforgalmi szezon lezártával a frekventált helyeken a polgárőrök által végzett munkát. Poór Gyula a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Dézsi János a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a balatoni térségről, Csóra György a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a Tisza-tavi, míg Cseh István a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke pedig a Velencei-tó környéki eseményekről adott tájékoztatást. Az értekezlet emellett meghallgatta dr. Bilisics Péter a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a Dunakanyarnál és Kardos Pál a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke pedig a fővárosban végzett polgárőr feladatokról szóló összefoglalóját.
Végezetül az elnökség tagjai az egyebek napirendi pontban aktuális napi kérdéseket vitatattak meg.

(Szöveg: Lőwinger, fotó: Sebestyén)