Soha ne legyen rosszabb évünk (+ fotók)

2018. december 22. 10:58
Soha ne legyen rosszabb évünk (+ fotók)
Ünnepi elnökségi ülést tartott december 21-én az Országos Polgárőr Szövetség, melyen többek közt az is elhangzott, hogy a polgárőrségnek sikert hozott a 2018-as esztendő.
Magas rangú állami és rendőri vezetők tisztelték meg részvételükkel az Országos Polgárőr Szövetség elnökségének évzáró díszünnepségét. Ott volt Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója; dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, az országos rendőrfőkapitány helyettese; Gábriel Géza, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztályának helyettes vezetője; dr. Károlyi László, a Magyar Posta Zrt. biztonsági főigazgatója; dr. Fialka György, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamara elnöke.
További képek itt, illetve a Fotóalbumban Soha ne legyen rosszabb éve a polgárőrségnek, mint amilyen a 2018-as esztendő volt – mondta ezt évértékelő beszédben dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, aki nyomatékosította, hogy ebben az évben is a stabilitás, az elkötelezettség, a szervezettség, a hatékonyság és az önkéntes felelősségvállalás volt jellemző a polgárőrségre. Kiemelte: A legfontosabb szakmai célkitűzéseket teljesítette polgárőrség. Ilyen volt Gyermek, Ifjúsági és Családvédelmi program, a 300x100 Biztonság illetve a Nagyvárosi bűnmegelőzési programok. Ennek kapcsán elmondta: A polgárőrök közterületi szolgálata minden polgárőr egyesületnél elsőbbséget kapott. A polgárőrök közterületi jelenléte jelentősen növelte a lakosság biztonságérzetét, ami a községekben különösen érezhető.
Dr. Túrós András az értékelő beszédében külön kiemelte a Határvédelmi illetve a Lovas Tagozat munkáját, elért eredményét, de nem tért ki az elől sem, hogy azért voltak kisebb-nagyobb belső problémák is. – A Polgárőrség 2018-ban is a haza védelmének, belső biztonságának egyik legfontosabb társadalmi pillére volt. Mondhatnak bármit, a sajtóban megjelenhetnek hazug információk, álhírek, ellenfelek kelthetik rosszhírünket, ám 2016 egyesületben 63 ezer polgárőr továbbra is végzi az önként vállalt tevékenységet – mondta az elnök.
Ennek kapcsán elmondta azt is, hogy végezetek egy 170 települést érintő közvélemény-kutatást, mely megmutatta, hogy a megkérdezettek több mint 90 százaléka polgárőr párti és bizalmat szavaztak a polgárőröknek. Végezetül felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzeti összetartozás jegyében - a Belügyminisztérium által biztosított külön pénzügyi keretből - támogattak több határon túli magyar polgárőr szervezetet is.

További képek itt, illetve a FotóalbumbanAz évértékelő beszéd után dr. Károlyi László lépett a mikrofonhoz és pár mondatban méltatta a Posta valamint a Polgárőrség közötti együttműködés fontosságát. Példával szemléltette, mennyire számít a posta a polgárőrök munkájára, majd ennek elismeréséül jelképesen átadott egy ötmillió forintos támogatásról szóló befizetési bizonylatot.
A rendezvény végén Papp Károly mondott pohárköszöntőt, mellyel megköszönte valamennyi polgárőrnek az eddig végzett munkáját, majd áldott, szeretet teljes karácsonyi ünnepeket kívánt mindenkinek.

A hagyományokhoz hűen idén is számos elismerést, jutalmat adtak át a rendezvényen. Elnöki dicséretben és jutalomban részesült: Dr. Füle Ferenc, Szabó Rudolf Ernő, Hunyadi Hajnalka, Lipták István, Csomor Benedekné, Tündik Attila, Fehér István, Mészáros Lajos, Cserép Imre, Liptainé Csesznok Olga, Kövér Gábor, Bene Zsolt, Juhász Zoltán, Hanga Ferenc, Szabó Gábor, Tar Sándor, Dr. Szilák Mihály, Molnár Dániel, Trombitásné Hegyaljai Éva, Bátorfi István, Erdős Viktória, Marczin Sándor és Sinka György polgárőrök. Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatú kitüntetést Szécsi György, míg Szent László érmet Illés János vehetett át.
Az OPSZ elnöke külön köszöntötte Foki Tamásnét Erdei Károlyt, Domány Gábornét és Fekó Attilát, akik nagycsaládos polgárőrök. A rendezvényen ünnepélyes keretek között hirdették ki az OPSZ által kiírt szlogeníró és rajzpályázat győztesét, aki Papp Zétény valamint Fülöp Levente lett.

(Szöveg: Lőwinger Zoltán Mihály, fotó: Sebestyén Jenő)
További képek itt, illetve a Fotóalbumban
 További képek itt, illetve a Fotóalbumban