Újabb kerékpárokat kapott a Polgárőrség (+ fotók)

2018. november 30. 22:50
Újabb kerékpárokat kapott a Polgárőrség (+ fotók)
Hatékony ülést tartott november 30-án az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége, amit Budapesten, a Készenléti Rendőrség tanácstermében tartottak. A fajsúlyos döntések után az OPSZ elnöke 31 darab kerékpárt vehetett át a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatójától.

Az elnökségi ülés első napirendi pontjaként Zámbó Péter szakmai alelnök beszámolt a Család-, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Program végrehajtásainak tapasztalatairól. A prezentációt követő hozzászólások után az elnökség úgy döntött, hogy a programot 2019-ben is folytatni fogják. Ezután a közterületi polgárőr szolgálat hatékonyságának fokozása érdekében készített vitaindító anyagát ismertette Zámbó Péter, melyben egyebek mellett azt is megfogalmazta, hogy a polgárőrökre vonatkozó szabályozás helyenként idejétmúlt, esedékes lenne a szabályokat a valós élethez igazítani. Az elnökség hosszas vita után úgy döntött, hogy az elhangzott véleményeket és javaslatokat a januári ülésen tárgyalja tovább.
További képek itt, illetve a FotóalbumbanA következő napirendi pontban dr. Balogh Endre Róbert, az OPSZ igazgatási vezetője foglalta össze a 300X100 Biztonság Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programban elért eredményeket, majd az elnökség több pontban módosította az OPSZ Etikai Szabályzatát annak érdekében, hogy az eljárások hatékonyabbak legyenek, illetve a Szervezeti és Működési Szabályzatát annak érdekében, hogy az a jövő évi törvényi szabályozásoknak aktuálisan megfeleljen.
Az értekezlet közben megérkezett dr. Kuczik János Zoltán rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Készenléti Rendőrség parancsnoka - egyben az országos rendőr-főkapitány műveleti helyettese - aki bemutatkozott az elnökség előtt, majd beszélt a két szervezet közötti együttműködésről, annak fontosságáról.

Az ülés zárásaként a Magyar Közút Nonprofit Zrt. harmincegy darab szolgálati kerékpárt adott át a Polgárőrségnek. A rövid ünnepségen Szilvai József Attila vezérigazgató méltatta a polgárőrök munkáját és elmondta, hogy ezekkel a kerékpárokkal a polgárőrök közterületi járőrszolgálatát szeretnék támogatni. Dr. Túrós András az OPSZ elnöke megköszönte a támogatást és kinyilvánította, hogy hamarosan stratégiai együttműködés jöhet létre a két szervezet között.

 További képek itt, illetve a Fotóalbumban
 További képek itt, illetve a Fotóalbumban

 

XX