Zökkenőmentes elnökségi ülés az OPSZ-nél (+ fotók)

2019. április 01. 18:32
Zökkenőmentes elnökségi ülés az OPSZ-nél (+ fotók)
Együttes ülést tartott március 29-én az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége, a Felügyelő, illetve a Jelölő és Választási bizottsága, hogy az április 12-én megtartandó küldöttgyűlés előtt meghozzák a szükséges döntéseket.

A dr. Túrós András által vezetett értekezleten az OPSZ elnöksége és Felügyelő Bizottsága megtárgyalta és egyhangúlag elfogadta a Polgárőrség 2018. évi tevékenységének és költségvetésének beszámolóját. Az elnök előzetesen elmondta, hogy külsős szakértők szerint is szakmailag jól összeállított a két beszámoló. További képek itt, illetve a FotóalbumbanAz OPSZ gazdasági szervezete 2018-ban is kitűnő munkát végzett. Mind az Elnökség, mind pedig a Felügyelő Bizottság megállapította, hogy az OPSZ 2018-ban transzparansen és tisztességesen gazdálkodott, likviditási problémái a szervezetnek nem voltak.
- A beszámolókból is kitűnik, hogy sikeres éve volt tavaly a polgárőrségnek, annak ellenére, hogy sokszor az OPSZ-nek illetve egyes megyei szövetségnek viharos ellenszélben kellett dolgoznia – fogalmazott dr. Túrós András.

Az OPSZ Etikai Bizottság beszámolójának megtárgyalása egy későbbi időpontban kerül sor, mivel a beszámolóhoz további javaslatok érkeztek. A témához kapcsolódóan az OPSZ elnöke szóvá tette, hogy akik bomlasztják a belső rendet, azoktól meg kellene válni, hisz nem erre szerveződtünk.
További képek itt, illetve a Fotóalbumban- Nem tudok egyetérteni azzal, hogy egyes személyek nem jogerős ítéleteket, belső anyagokat terjesztenek, ezzel ráirányítva a figyelmet a különböző témákra, feleslegesen generálva a feszültséget – mondta az OPSZ elnöke majd nyomatékosította – Az egész társadalom elvárja, hogy mi normálisan működjünk! A polgárőrség nem lehet negatív reklámhordozó!
Az OPSZ elnöksége  elfogadta a szervezet Lovas Tagozatának, 2019-ben biztosított költségvetését, amely szétosztásra kerül a lovas polgárőr egyesületeknél.
A Felügyelő Bizottság jelentését hozzászólás nélkül támogatta az elnökség, majd az Alapszabály módosítását vitatták meg az értekezleten részvevők. Ezt követően pedig az OPSZ Jelölő és Választási Bizottsága személyi kérdésekben döntött. Így a Szomszédok Egymásért Mozgalom vezetésével Kolozsi Józsefet, a Törökszentmiklósi Polgárőr Egyesület elnökét bízta meg, aki dr. Christián László PhD munkáját veszi át.
Az elnökség végezetül döntött egy tagegyesület felvételről, majd az OPSZ elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy várunk minden küldöttet és meghívottat az Országos Polgárőr Szövetség 2019. április 12-én megrendezésre kerülő Küldöttgyűlésére.

További képek itt, illetve a Fotóalbumban
További képek itt, illetve a Fotóalbumban