Aláírták az együttműködést

2018. január 29. 10:43
Aláírták az együttműködést
Együttműködési megállapodást írt alá a Nógrád Megyei Kormányhivatal, Nógrád Megye Önkormányzata és a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége képviselője múlt héten, Salgótarjánban.

Vass Miklós, a Nógrád megyei Polgárőrség vezetője még tavaly azzal kereste meg a megyei Kormányhivatalt és a megye Önkormányzatát, hogy az évek óta eddig is jól működő együttműködésüket írásba is foglalják. A megyei önkormányzat közgyűlése megtárgyalta és elfogadhatónak ítélte a felek közötti megállapodás elfogadását, így a Nógrád Megyei Kormányhivatal képviseletében dr. Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád Megye Önkormányzata képviseletében Skuczi Nándor elnök valamint a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége képviseletében Vass Miklós elnök ünnepélyes keretek között aláírták az együttműködési megállapodást.
A tájékoztatás szerint a megállapodás célja a törvényesség, az önállóság, valamint egymás kölcsönös elismerése és tiszteletben tartása alapelvének figyelembevételével az állampolgárok biztonságérzetének erősítése, a bűnözés elleni fellépés, a bűnmegelőzés, a család-, gyermek- és ifjúságvédelem valamint a baleset-megelőzés.
Skuczi Nándor a sajtótájékoztatón elmondta: E szerződés megkötésével Nógrád megye úttörőnek számít, ugyanis más megyében ez idáig nincs arra példa, hogy a három szervezet megállapodásban rögzítette volna az együttműködését.
Vass Miklós hozzátette: Az együttműködés elősegíti a lakosság biztonságérzetének növelését, a bűnözés elleni fellépést, a bűnmegelőzést, a család-, gyerek- és ifjúságvédelmet, a Védelmi Bizottságban való közreműködést, az illegális migrációhoz kapcsolódó cselekmények felderítését, a vagyonvédelem fokozását. Kiemelte: Ezen célok eléréséhez több mint száz településen 2850 polgárőr teljesít szolgálatot.  
Dr. Szabó Sándor pedig arról beszélt, hogy a polgárőrök a helyismeretük révén a jobb ügyintézést tudják a Kormányhivataloknál segíteni.

(Forrás: Nógrád TV)