Célunk a biztonság

2018. december 13. 10:32
Célunk a biztonság
A rendőrök széleskörű ellenőrzést tartottak Héhalomban és a környező településeken.

A Pásztói Rendőrkapitányság Kállói Rendőrőrse a napokban a falopások megelőzése, valamint az elkövetők elfogása érdekében, továbbá az ünnepek kapcsán megnövekedett közúti forgalom biztonsága okán közlekedési ellenőrzést tartottak Héhalom, Kálló és Szirák térségében. A rendőrök az ellenőrzésbe – a terület nagysága miatt – a Gödöllői Rendőrkapitányság Aszódi Rendőrőrsének munkatársai mellett, a Héhalmi Polgárőr Egyesület tagjait és erdészeket is bevonták.
A demonstratív közúti jelenlét célja továbbá a közúti balesetek megelőzése és a szabályszegések visszaszorítása, kiemelten az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése volt. Az alkoholteszter egy sofőrnél jelzett pozitív értéket, ezért őt mintavételre a Pásztói Rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök megállapították továbbá, hogy a férfi érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik – őt a Pásztói Járásbíróság 2014. augusztus 14-től a járművezetéstől véglegesen eltiltotta –, így vele szemben az ittas járművezetés büntető feljelentése mellett szabálysértési eljárást is indítottak. A sofőrt őrizetbe vették és kezdeményezik a gyorsított bírósági eljárás lefolytatását.
A rendőrök Kálló térségében közlekedési szabálysértés miatt 13 esetben – melyből 8 járművezetővel szemben sebességtúllépés miatt – szabtak ki helyszíni bírságot.
A kisebb súlyú – közlekedésbiztonságra csekély veszélyt jelentő – közlekedési szabálysértések esetén a rendőrök a szóbeli figyelmeztetés mellett döntöttek.
A polgárőrség rendszámfelismerő rendszerével összesen 130 gépjárművet ellenőriztek a rendőrök és a polgárőrök közösen.
Az ittas és a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetői a biztonságosan közlekedők számára kockázati tényezőt jelentenek, ezért a megye közútjain további ellenőrzésekre lehet számítani.

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság