Járási polgárőr találkozó

2017. július 13. 20:26
Járási polgárőr találkozó
Szombaton délelőtt, egy kiadós esőzést követően, ám utána rekkenő hőségben tartották meg Vanyarc központjában a járási polgárőrök találkozóját.

Hrncsjár Mihályné polgármester köszöntötte a járás tíz településéről érkezett polgárőrcsoportokat és vendégeket, köztük Vass Miklóst, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnökét, aki a megnyitó beszédében elmondta: Kívánom, hogy több ilyen közös rendezvényünk legyen, hogy ez a csapat minél jobban összekovácsolódjon. Igaz kis megye vagyunk, de nálunk a polgárőrök létszáma igen jelentős. A lakosság több mint másfél százalékát, köztük egyre több fiatalt tudhatunk polgárőr szervezeteink tagjai között.
A járás polgárőreit köszöntötte Buga László járási összekötő, majd Vass Miklós illetve Ponyikai András, a vanyarci polgárőr egyesület alelnöke jutalmakat, elismeréseket adott át. Mások mellett tárgyjutalommal részesült Hrncsjár Mihályné polgármesterasszony Csonka Ferenc és Táborszki József helyi polgárőrök.
A járási polgárőrnapon a házigazdák mellett ezúttal több település főzősátorában is ínycsiklandozó illatok várták a megéhezetteket. A közös ebéd elfogyasztását követően a színpad melletti parkos területen íjászati bemutató, a színpad előtti területen pedig az Erdőkürti Mentőkutyás Szolgálat igen érdekes és látványos bemutatójára került sor. Ezt követőn a színpadon zenés és táncos produkciók követték egymást.

A délután folyamán meglátogatta a polgárőröket Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke is. Mindketten kifejezték köszönetüket a  a polgárőröknek, hogy önkéntes munkájukkal segítik a közbiztonságot, támogatják hazánkat.