Nógrádban megalakult a Bűnmegelőzési Bizottság

2018. december 13. 11:03
Nógrádban megalakult a Bűnmegelőzési Bizottság
Példaértékű megállapodást kötött a polgármesteri hivatal dísztermében kedden négy társszerv, amelynek nyomán megalakult a Nógrád Megyei Bűnmegelőzési Bizottság.

Az egyezményt a Nógrád Megyei Kormányhivatal, Nógrád Megye Önkormányzata, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nógrád Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége képviselői ünnepélyes keretek között látták el kézjegyükkel.
A polgárőrök nevében Vass Miklós megyei elnök kifejtette, a bizottság ötlete nem most fogalmazódott meg a fejekben, régi kezdeményezésre tettek pontot, aminek köszönhetően tovább erősíthető a nógrádi közbiztonság, tovább javítható a kialakult jó viszony a lakosság és a hivatalos szervek között. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács minden segítséget megad a közös munkához, a polgárőrök pedig valamennyi korosztállyal, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig napi szinten, nagymértékben törődnek.
Dr. Szabó Sándor megyei kormánymegbízott hozzátette, hosszú előkészítő tevékenység zárult le, amivel leegyszerűsíthető a kapcsolattartás az egyes partnerek között, ráadásul a tárgyi, illetve a személyi feltételek kiemelten biztosítottak a bűnmegelőzési hatékonyság növeléséhez, ami hamarosan a gyakorlatban is erősebben érvényesülhet.
Skuczi Nándor, Nógrád Megye Közgyűlése elnöke pedig az összefogás jelentőségére hívta fel a figyelmet, amely ezen a területen is rendkívül lényeges. Ez minden egyes Nógrád megyei ember érdeke, és kérte is a lakosságot, hogy a közbiztonság javításában mindenki a maga módján a legteljesebb formában vegye ki a részét.

(Hegedűs Henrik)